r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér Bokiné módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Gyümölcskenyér Bokiné módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 4942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt, rétesliszt, darált mandula, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, szódabikarbóna, mézeskalács fűszerkeverék).
  2. Az aszalt gyümölcsöket, jelen esetben aszalt áfonyát, szilvát, datolyát, kandírozott narancshéjat és diót nagyobb darabokra aprítjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük az olajat, mézet, reszelt citromhéjat és tejet. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájás keveréket összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A felvert fehérjét már csak nagy mozdulatokkal, lapáttal keverjük a tésztához.
  5. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát. Ebből az adagból 2 db lesz. Csak 2/3 részig öntsük, mert sokat változik a térfogata.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6164
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok receptből összegyúrt saját recept. Nagyon finom, könnyű a tésztája. Sokáig friss maradna, ha meghagyná a családom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...