r
Nosalty Logó

Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 2539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A zúzott fokhagymát egy kis tálban összekeverjük a római köménnyel, a koriandermaggal, a chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a citromhéjat, fél teáskanál sóval ízesítjük és az egészet 100 ml olívaolajjal kikeverjük.
  3. A padlizsánokat félbevágjuk, majd keresztben, jó mélyen beirdaljuk, de ügyeljünk rá, hogy a héját ne vágjuk át!
  4. Az előzőleg elkészített fűszeres páccal bekenjük a padlizsánokat. Nyugodtan kenjük rá mindet, mert beszívja, és nem lesz túl fűszeres a végeredmény!
  5. A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 40 perc alatt megsütjük őket.
  6. Ezalatt a kuszkuszt egy tálba tesszük és felöntjük 140 ml forró vízzel. Lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  7. A datolyát, a koriandert, a mentát, az olajbogyót és az újhagymát apróra vágjuk, majd a mandulával együtt a kész kuszkuszhoz keverjük. Hozzáadjuk a maradék 50 ml olívaolajat és a citromlevet, majd tálalásig félretesszük.
  8. A megsült padlizsánszeletekre kevés kuszkuszt halmozunk, megszórjuk plusz aprított korianderrel, kanalazunk rá a kecsketejes görög joghurtból, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 24952
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi csodálatos Jerusalem című könyvében található ez a recept. Aki teheti, az szerezzen magának egy példányt, mert kiválóan reprezentálja szülővárosuk muszlim, keresztény és zsidó konyhájának változatos egyvelegét és fúzióját! Ez a recept pedig a legjobb dolog, ami idén a padlizsánokkal történhet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...