r
Nosalty Logó

Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Összesen 5445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    3413 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    19889 micro
  • Lut-zea
    1196 micro
Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14051 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    605 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    3937 mg
  • Nátrium
    6643 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2603 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1610 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    5466 micro
  • β-karotin
    20480 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    119336 micro
  • Lut-zea
    7178 micro
Összesen 5445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3252 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Elkészítés

paradicsomszósz

  1. Egy lábosban olívaolajat hevítünk, amire rádobjuk a négyrét vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, valamint a 3-4 darabba vágott répákat. Hozzáadunk pár karika puha kolbászt, és mindezt jól lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, majd 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot, és picit azt is lepirítjuk, mielőtt ráöntenénk a passzírozott és a darabolt paradicsomot.
  3. Loccsantsunk rá egy nagy adag, jó minőségű vörösbort is, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk chilivel, sőt, ha úgy érezzük, hogy savanykás, ne szégyelljünk 1-2 csipet cukrot rádobni.
  4. Mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön, pár óra alatt főzzük össze, míg igazán összeérnek az ízek, és jól besűrűsödik a szósz. Közben elkészítjük a húsgombócokat.
  5. Amikor késznek ítéljük, könnyedén kiszedhetjük a zöldségdarabokat, de még szuperebb lesz az íze, ha inkább beleturmixoljuk. Ha szeretnénk picit még krémesebbé tenni, keverjünk hozzá egy deci zsíros tejszínt: nem csak a színe, de az íze is fenséges lesz tőle.

húsgolyók

  1. Egy késes robotgép tartályába teszünk egy feldarabolt hagymát, egy csokor aprított petrezselymet, egy kanál olívaolajat, sót, borsot, chilit és füstölt fűszerpaprikát. Kötőanyagként hozzáadunk két maroknyi kenyérbélt (célszerű valamilyen rusztikus, rozsos kenyeret használni), majd összeturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált hús 2/3-át, és összeturmixoljuk megint. A tartályt vegyük le a turmixról, szedjük ki a pengét, majd a masszához kézzel keverjük hozzá a maradék darált húst – ettől lesz tökéletes állaga a húsgolyóknak.
  3. Gyúrjunk diónyi golyókat a húsmasszából, majd olívaolaj és vaj keverékén pirítsuk körbe őket.
  4. A krémes paradicsomszósszal és tésztával tálaljuk, jó adag parmezánnal megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6680
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal
Rosanics Petra 351 recept

A minap tésztagyúrásra adtam a fejem, és mivel az egyszerű, ám pepecselős garganelli tészta mellett döntöttem, úgy voltam vele, ehhez bizony dukál egy csodás paradicsomos szósz is. A küldetés teljes sikerrel járt, Lilla kollégám élete legjobbjaként aposztrofálta a szószt, amit a szaftos húsgolyó tökéletesen kiegészít, pláne ha házi tésztával fogyasztjuk.

Hozzávalók

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...