r
Nosalty Logó

Diós fasírt színes paprikakörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós fasírt színes paprikakörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 3824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7073.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    906 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6431 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 3824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (alul-felül álláson). A zsemléket a tejbe beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A fokhagymát is megpucoljuk.
  2. A petrezselyem és a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a diót (négy fél szem kivételével, ami majd a díszítéshez kell) durvára vágjuk.
  3. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót, borsot (ízlés szerint), a kinyomkodott zsemléket és végül a diót és a reszelt parmezánt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk és a közepén egy hosszú rudat formálunk a fasírtmasszából. A rudat a kezünkkel gömbölykésre formáljuk. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, a fasírt körülbelül 60-70 perc alatt sül aranybarnára.
  5. Miközben a sütőben készül a fasírt, elkészítjük a köretet: a paprikákat megmossuk, magházaikat és ereiket eltávolítjuk, majd 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és egy serpenyőben olajon a gyömbérrel együtt egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikákat, a lilahagyma szeleteket és a babérlevelet, majd sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig nagy lángon, folyamatosan keverve pirítjuk. A borecetet elkeverjük a mézzel és a paprikára öntjük. Még néhány percig sütjük a köretet úgy, hogy inkább ropogós, mintsem puha legyen a paprika. Melegen tartjuk míg a fasírt elkészül.
  6. Mikor a fasírt aranybarnára sült, kiszedjük egy vágódeszkára és 10 percig pihentetjük. Utána másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk, tálra szedjük, az egészben hagyott diókkal díszítjük és köré halmozzuk a színes sült paprikákat. Kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizst.
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22476
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elszakadva a hagyományos konyhától, a Nők Lapjában olvasott diós fasírt receptje nagyon megtetszett, rögtön ki is próbáltam a vendégek nagy örömére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...