r
Nosalty Logó

Csorba - erdélyi parasztcsorba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ragnar
Csorba - erdélyi parasztcsorba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

829
Kalória
57.7g
Fehérje
52.2g
Szénhidrátok
43.5g
Zsír
568.5g
Víz
222g
Koleszterin
13.5g
Rost
14.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3315 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.9 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5259 micro
  • β-karotin
    13259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5367 micro
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a lapockát. Felkockázzuk a zöldségeket is. Értelemszerűen, amit nem lehet, azt vagy egészben hagyjuk (pl. zöldborsó) vagy csíkokra vágjuk (káposzta, zöldbab). :) Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húsra ütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még ízlés szerint lestyánnal és tárkonnyal, petrezselyemzölddel. Diónyi golyókat formázunk, és betesszük a hűtőbe. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást. Szintén hűtő! Előkészültünk!
  2. A lapockát a zsíron jól lepirítjuk. Pörzsanyagot képezünk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát. Megdinszteljük. Amint ez megvan, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Főzzük kb. félig készre a húst! Előfűszerezzük: só, bors.
  3. Mehetnek a zöldségek! Azt (azokat) tesszük bele először, ami a legkésőbb fő meg. Utoljára ami, a leghamarabb! Minden adagoláskor újra felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. A zöldségek hozzáadási sorrendje függ attól, hogy friss, mirelit, vagy konzerv. Próbáljuk úgy adagolni, hogy minden egyszerre főljön meg. Az utolsó felöntésnél gondoljuk arra is, hogy a húsgolyókat még hozzá kell adnunk, tehát jól fel kell önteni vízzel.
  4. Fűszerezés: lestyánból sokat, tárkonyból keveset tegyünk a levesbe. Ha kell (valószínűleg kell), sózzuk, borsozzuk újra. Felforraljuk.
  5. Ha ez mind megvan, óvatosan tegyük hozzá a húsgolyókat a leveshez. Pár percig nem szabad kevergetni, mert a húsgolyók szétmennek. A habaráson hőkiegyenlítést végzünk, hozzátesszük a leveshez. Nem cél a főzelék, szóval tényleg csak kevés kell! Hozzáöntjük a tárkonyos ecetet, felforraljuk.
  6. Kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Sok elkészítési mód létezik, én azt mutatom be, amit én a legjobbnak gondolok. Fogyasszátok egészséggel! Az adott mennyiségek és a zöldségek összetétele nem pontosak, tetszőlegesen változtathatóak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!