Csorba - erdélyi parasztcsorba
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ragnar
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
175g káposzta35 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
Összesen
829
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
Összesen
3314
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
15.2g sertéslapocka36 kcal
-
15.2g darált sertéshús28 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
5.5g fehérrépa3 kcal
-
4.6g zöldbab1 kcal
-
9.1g burgonya5 kcal
-
21.3g káposzta4 kcal
-
7.3g karalábé1 kcal
-
4.9g zeller2 kcal
-
4.6g zöldborsó4 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
Összesen
100
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1481.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 568.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3315 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
829
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.9 g
Zsír
-
Összesen 174 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5927.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 3086 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2274.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1486 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 493 mg
-
D vitamin: 495 micro
-
K vitamin: 635 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 672 micro
-
Kolin: 1013 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 5259 micro
-
β-karotin 13259 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5367 micro
Összesen
3314
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertéslapocka
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
0.2 kg zöldbab
-
3 közepes db burgonya
-
1 kis db káposzta
-
1 közepes db karalábé
-
1 kis db zeller
-
0.2 kg zöldborsó
-
1 db tojás
-
2 evőkanál búzadara
-
1 csipet só
-
1 csipet fekete bors
-
lestyán ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
-
1 ek finomliszt
-
1 csepp tárkonyecet
Elkészítés
- Felkockázzuk a lapockát. Felkockázzuk a zöldségeket is. Értelemszerűen, amit nem lehet, azt vagy egészben hagyjuk (pl. zöldborsó) vagy csíkokra vágjuk (káposzta, zöldbab). :) Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húsra ütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még ízlés szerint lestyánnal és tárkonnyal, petrezselyemzölddel. Diónyi golyókat formázunk, és betesszük a hűtőbe. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást. Szintén hűtő! Előkészültünk!
- A lapockát a zsíron jól lepirítjuk. Pörzsanyagot képezünk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát. Megdinszteljük. Amint ez megvan, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Főzzük kb. félig készre a húst! Előfűszerezzük: só, bors.
- Mehetnek a zöldségek! Azt (azokat) tesszük bele először, ami a legkésőbb fő meg. Utoljára ami, a leghamarabb! Minden adagoláskor újra felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. A zöldségek hozzáadási sorrendje függ attól, hogy friss, mirelit, vagy konzerv. Próbáljuk úgy adagolni, hogy minden egyszerre főljön meg. Az utolsó felöntésnél gondoljuk arra is, hogy a húsgolyókat még hozzá kell adnunk, tehát jól fel kell önteni vízzel.
- Fűszerezés: lestyánból sokat, tárkonyból keveset tegyünk a levesbe. Ha kell (valószínűleg kell), sózzuk, borsozzuk újra. Felforraljuk.
- Ha ez mind megvan, óvatosan tegyük hozzá a húsgolyókat a leveshez. Pár percig nem szabad kevergetni, mert a húsgolyók szétmennek. A habaráson hőkiegyenlítést végzünk, hozzátesszük a leveshez. Nem cél a főzelék, szóval tényleg csak kevés kell! Hozzáöntjük a tárkonyos ecetet, felforraljuk.
- Kész!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3184
- Feltöltés dátuma: 2019. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ragnar
3 recept
Sok elkészítési mód létezik, én azt mutatom be, amit én a legjobbnak gondolok. Fogyasszátok egészséggel! Az adott mennyiségek és a zöldségek összetétele nem pontosak, tetszőlegesen változtathatóak!