r
Nosalty Logó

Csorba - erdélyi parasztcsorba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ragnar
Csorba - erdélyi parasztcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3315 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.9 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5259 micro
  • β-karotin
    13259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5367 micro
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a lapockát. Felkockázzuk a zöldségeket is. Értelemszerűen, amit nem lehet, azt vagy egészben hagyjuk (pl. zöldborsó) vagy csíkokra vágjuk (káposzta, zöldbab). :) Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húsra ütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még ízlés szerint lestyánnal és tárkonnyal, petrezselyemzölddel. Diónyi golyókat formázunk, és betesszük a hűtőbe. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást. Szintén hűtő! Előkészültünk!
  2. A lapockát a zsíron jól lepirítjuk. Pörzsanyagot képezünk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát. Megdinszteljük. Amint ez megvan, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Főzzük kb. félig készre a húst! Előfűszerezzük: só, bors.
  3. Mehetnek a zöldségek! Azt (azokat) tesszük bele először, ami a legkésőbb fő meg. Utoljára ami, a leghamarabb! Minden adagoláskor újra felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. A zöldségek hozzáadási sorrendje függ attól, hogy friss, mirelit, vagy konzerv. Próbáljuk úgy adagolni, hogy minden egyszerre főljön meg. Az utolsó felöntésnél gondoljuk arra is, hogy a húsgolyókat még hozzá kell adnunk, tehát jól fel kell önteni vízzel.
  4. Fűszerezés: lestyánból sokat, tárkonyból keveset tegyünk a levesbe. Ha kell (valószínűleg kell), sózzuk, borsozzuk újra. Felforraljuk.
  5. Ha ez mind megvan, óvatosan tegyük hozzá a húsgolyókat a leveshez. Pár percig nem szabad kevergetni, mert a húsgolyók szétmennek. A habaráson hőkiegyenlítést végzünk, hozzátesszük a leveshez. Nem cél a főzelék, szóval tényleg csak kevés kell! Hozzáöntjük a tárkonyos ecetet, felforraljuk.
  6. Kész!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3184
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ragnar 3 recept

Sok elkészítési mód létezik, én azt mutatom be, amit én a legjobbnak gondolok. Fogyasszátok egészséggel! Az adott mennyiségek és a zöldségek összetétele nem pontosak, tetszőlegesen változtathatóak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...