Csirke csorba
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
167g csirke244 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g édesburgonya19 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
2 kcal
-
21g csemegekukorica18 kcal
-
58g zöldspárga8 kcal
-
2 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
133g savó32 kcal
-
50g víz0 kcal
-
24 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
-
17g tejföl33 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
1000g csirke1462 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
10 kcal
-
125g csemegekukorica108 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
38g káposztalevél10 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
800g savó192 kcal
-
300g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A tálaláshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
25.9g csirke38 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
4.7g édesburgonya3 kcal
-
13g brokkoli3 kcal
-
2.1g halványító zeller0 kcal
-
3.2g csemegekukorica3 kcal
-
9.1g zöldspárga1 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
20.7g savó5 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
-
2.6g tejföl5 kcal
-
0.5g tojássárgája2 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 442.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 854 micro
-
β-karotin 4423 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1426 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.6 g
Zsír
-
Összesen 148.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5817.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 2430 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.5 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2654.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2931 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 549 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 5123 micro
-
β-karotin 26537 micro
-
β-crypt 403 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8559 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg csirke
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 db édesburgonya
-
1 db brokkoli
-
2 közepes szár halványító zeller
-
125 g csemegekukorica
-
5 db zöldspárga
-
2 db káposztalevél
-
3 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
A tálaláshoz
-
1 dl tejföl
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A leveshez
- A 2 evőkanál olajon közepes tűzön megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Rádobjuk a feldarabolt csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk, és jól átpirítjuk.
- Ezután a tüzet takarékra véve hozzáadjuk az 1 ek pirospaprikát, az 1 kk finomra reszelt gyömbért és az 1 kk mustárt, jól átkeverjük, és felengedjük 1 bögrényi tejsavóval vagy vízzel.
- Beledobjuk az apróra vágott majorannát, és erős tűzön pároljuk. Ha kell, pótoljuk a folyadékot.
- Mikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, felengedjük a tejsavóval/vízzel, hogy jól ellepje, és még kb. 5 percet főzzük, amíg a csirke készre fő, és a zöldségek roppanósak maradnak.
- Elzárjuk a tüzet, és beledobunk egy maréknyi apróra vágott, friss petrezselymet.
- Ekkor igazítunk az ízesítésen, és ha kell, még savanyítjuk a levest ecettel vagy citromlével.
- A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tányérok aljára osztjuk, és rámerjük a forró levest.
- Levesbetétnek kínálhatunk hozzá vajgaluskát, de a kukorica és az édes krumpli már elég laktatóvá teszi.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21645
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Ajánló
Nem kell megijedni a hosszú leírástól; ez végeredményben csak egy savanyított zöldségleves hússal. A húst is ki lehet hagyni, habár nem tudom, mit szólnának ehhez a csorba-imádók? Ha nincsen tejsavónk, akkor lehet a levest vízzel is készíteni. Ízlés szerint változtathatjuk a zöldségeket: a zöldbab vagy a zöldborsó igencsak illik ehhez az ételhez. Friss shitake gombám is volt, de azt már nem tudtam beletuszkolni a fazékba, úgy tele volt már minden jóval! Lehet kísérletezni... Mi is a mondás? Ahány csorba, annyi féle? Hát ez itt a Torma csorba :) Ha több káposztával készítjük hús és tejföl nélkül, akkor ez egy jó lúgosító, fogyókúrás recept.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy nagyon-zöldséges egytálételt képzeltem el a vásárlásom után, amikor egy halom színes zöldséget pakoltam ki a szatyromból. A napokban a nosalty-n látott erdélyi csorba leves jutott az eszembe, és megörültem, mert a hűtőben pont volt tejsavóm, ami a legutóbbi házi sajt készítésemből maradt. Ezt a csorbát már nagyon sokszor készítettem, de most először tejsavóval. Hát a különbség ízben az óriási. Tejsavóval olyan elvarázsoltan pikáns ízű lett ez az étel, hogy mindenkinek ajánlom a házi sajt készítését, mert már csak a tejsavóért is megéri! Egyébként a tejsavót kenyér készítéséhez is használhatjuk.