r
Nosalty Logó

Csirke csorba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Csirke csorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    854 micro
  • β-karotin
    4423 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2654.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    5123 micro
  • β-karotin
    26537 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8559 micro
Összesen 2596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A 2 evőkanál olajon közepes tűzön megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  2. Rádobjuk a feldarabolt csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk, és jól átpirítjuk.
  3. Ezután a tüzet takarékra véve hozzáadjuk az 1 ek pirospaprikát, az 1 kk finomra reszelt gyömbért és az 1 kk mustárt, jól átkeverjük, és felengedjük 1 bögrényi tejsavóval vagy vízzel.
  4. Beledobjuk az apróra vágott majorannát, és erős tűzön pároljuk. Ha kell, pótoljuk a folyadékot.
  5. Mikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, felengedjük a tejsavóval/vízzel, hogy jól ellepje, és még kb. 5 percet főzzük, amíg a csirke készre fő, és a zöldségek roppanósak maradnak.
  6. Elzárjuk a tüzet, és beledobunk egy maréknyi apróra vágott, friss petrezselymet.
  7. Ekkor igazítunk az ízesítésen, és ha kell, még savanyítjuk a levest ecettel vagy citromlével.
  8. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tányérok aljára osztjuk, és rámerjük a forró levest.
  9. Levesbetétnek kínálhatunk hozzá vajgaluskát, de a kukorica és az édes krumpli már elég laktatóvá teszi.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21626
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Ajánló

Nem kell megijedni a hosszú leírástól; ez végeredményben csak egy savanyított zöldségleves hússal. A húst is ki lehet hagyni, habár nem tudom, mit szólnának ehhez a csorba-imádók? Ha nincsen tejsavónk, akkor lehet a levest vízzel is készíteni. Ízlés szerint változtathatjuk a zöldségeket: a zöldbab vagy a zöldborsó igencsak illik ehhez az ételhez. Friss shitake gombám is volt, de azt már nem tudtam beletuszkolni a fazékba, úgy tele volt már minden jóval! Lehet kísérletezni... Mi is a mondás? Ahány csorba, annyi féle? Hát ez itt a Torma csorba :) Ha több káposztával készítjük hús és tejföl nélkül, akkor ez egy jó lúgosító, fogyókúrás recept.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon-zöldséges egytálételt képzeltem el a vásárlásom után, amikor egy halom színes zöldséget pakoltam ki a szatyromból. A napokban a nosalty-n látott erdélyi csorba leves jutott az eszembe, és megörültem, mert a hűtőben pont volt tejsavóm, ami a legutóbbi házi sajt készítésemből maradt. Ezt a csorbát már nagyon sokszor készítettem, de most először tejsavóval. Hát a különbség ízben az óriási. Tejsavóval olyan elvarázsoltan pikáns ízű lett ez az étel, hogy mindenkinek ajánlom a házi sajt készítését, mert már csak a tejsavóért is megéri! Egyébként a tejsavót kenyér készítéséhez is használhatjuk.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...