Savó
![Savó](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/ingredients/0I/jb/RV3TTHl3ErbyJxVbRCHMUEmWZkTDzc0eX2unxRKR.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=805c20dc63efd80f3aaeb6cdcb09f0e4)
A savó valójában nem más, mint a sajtkészítés során keletkező melléktermék, a tejnek azon részei, amelyeket nem vesz fel a sajt. A savóban vizet, tejcukrot, fehérjét, ásványi anyagokat, illetve zsírt találhatunk. Felhasználható vaj, orda, tejcukor készítéséhez. A savó kiváló szomjoltó és fogyasztása rendkívül egészséges, jótékony hatással van a májra, az epére, illetve a bélműködésre, ezen kívül csökkenti a magas vérnyomást és fogyasztása elősegíti a testsúlycsökkenést is. Diétázók számára speciális ún. savókúra is létezik. Használhatjuk többek között kenyér vagy pizzatészta, illetve édes sütemények készítéséhez is.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0.76 g
zsírtartalom
1000.086 g
szénhidráttartalom
5.12 g
víztartalom
93.42 g
Kalcium
103 mg
Foszfor
78 mg
Nátrium
48 mg
Magnézium
10 mg
B6 vitamin
0.042 g
Kolin
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.381 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.14 mg
fehérje
0.76 g
Zsír
telített zsírsav
0.057 g
egyszeresen telített zsírsav
0.025 g
többszörösen telített zsírsav
0.004 g
koleszterin
1 g
ásványi anyagok
Kalcium
103 mg
Vas
0.08 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
78 mg
Nátrium
48 mg
Cink
0.43 mg
Réz
0.003 mg
Mangán
0.002 mg
Szelén
1.8 µg
szénhidrát
cukor
5.12 g
víz
93.42 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.042 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.14 mg
Niacin - B3 vitamin
0.079 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.381 mg
Folát
2 µg
Kolin
16 mg
Retinol
2 µg
B12 vitamin
0.18 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
0.1 mg
B6 vitamin
0.042 g
Őrületesen vasárnapi, abbahagyhatatlan, igazi, magyaros ízlésre szabott menüsor!
NosaltyA sajtok világa elképesztően változatos – krémes, lyukacsos, érlelt vagy friss, mindegyiknek megvan a maga egyedi ízvilága és állaga. De vajon felismered őket ránézésre is? Most kiderül!
NosaltyIdegőrlőnek tűnhet a friss fűszernövényekkel pepecselni, de ha beveted Napi Tippünket, olyan gyorsan meg tudod majd pucolni a kakukkfüvet, mint még soha!
Szász NóriSokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!
Mint mindent, a céklát is csak csínján kell fogyasztani - a túl sok megárthat. Mutatjuk a cékla nem annyira ismert mellékhatásait!
Kezdőknek is sikerélménye lesz, ha az alábbi hétvégi menüajánlót követve főznek szombatra és vasárnapra. Gyors ételek, csirkemelles fogások, sütés nélküli édességek várnak mindenkit!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!