r
Nosalty Logó

Húsvéti pászka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dorka
Húsvéti pászka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

822
Kalória
19.7g
Fehérje
134.9g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
113.2g
Víz
100.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8663.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    740 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1618.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2058 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kockacukorral ízesített tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Ezután a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a savóval és annyi langyos vízzel dagasztjuk hólyagosra, hogy közepesen kemény, kelt tészta legyen belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Négy, egyenként kb. 26 centi átmérőjű tortakarikát kikenünk. A tészta kb. egyharmadát félretesszük, a többit a kikent formákba nyomkodjuk. A maradék tésztából kereszt alakot formálunk, a tepsiben lévő tetejére tesszük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 35-40 percen át.
  3. Ezután felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. Ha kész, a tetejét cukros vízzel lekenjük, és olvasztott vajjal melocsoljuk, hogy szép fényes legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept a Príma Konyha magazin 2011 -es áprilisi számában található! A húsvéti pászkát külön erre a célra készült kisebb - nagyobb kerek, magas pászkasütőben sütik, és ahol még van, sütéséhez húsvétkor befűtik a kemencét is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!