r
Nosalty Logó

Húsvéti pászka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Húsvéti pászka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8663.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    740 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1618.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2058 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kockacukorral ízesített tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Ezután a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a savóval és annyi langyos vízzel dagasztjuk hólyagosra, hogy közepesen kemény, kelt tészta legyen belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Négy, egyenként kb. 26 centi átmérőjű tortakarikát kikenünk. A tészta kb. egyharmadát félretesszük, a többit a kikent formákba nyomkodjuk. A maradék tésztából kereszt alakot formálunk, a tepsiben lévő tetejére tesszük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 35-40 percen át.
  3. Ezután felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. Ha kész, a tetejét cukros vízzel lekenjük, és olvasztott vajjal melocsoljuk, hogy szép fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29910
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Még másnap is puha, könnyen szeletelhető, kimondottan finom sonkával és tojással, de aki az édes ízeket kedveli, annak érdemes kipróbálni mézzel vagy lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Príma Konyha magazin 2011 -es áprilisi számában található! A húsvéti pászkát külön erre a célra készült kisebb - nagyobb kerek, magas pászkasütőben sütik, és ahol még van, sütéséhez húsvétkor befűtik a kemencét is.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...