Húsvéti pászka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dorka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
4 kcal
-
1g kockacukor2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
167g finomliszt607 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
83g savó20 kcal
-
5g vaj33 kcal
A kenéshez
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
50g friss élesztő53 kcal
-
6g kockacukor23 kcal
-
100g tej56 kcal
-
2000g finomliszt7280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g savó240 kcal
-
56g vaj402 kcal
A kenéshez
Összesen
9864
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.2g kockacukor1 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
55.6g finomliszt203 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
27.8g savó7 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
A kenéshez
Összesen
276
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.1 g
Zsír
-
Összesen 257.7 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8663.3 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 740 mg
-
Kálcium 1600 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 3425 mg
-
Nátrium 2255 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1618.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1358.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1022 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 2058 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
9864
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg friss élesztő
-
2 db kockacukor
-
1 dl tej
-
200 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 ek cukor
-
1 kávéskanál só
A kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos, kockacukorral ízesített tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Ezután a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a savóval és annyi langyos vízzel dagasztjuk hólyagosra, hogy közepesen kemény, kelt tészta legyen belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Négy, egyenként kb. 26 centi átmérőjű tortakarikát kikenünk. A tészta kb. egyharmadát félretesszük, a többit a kikent formákba nyomkodjuk. A maradék tésztából kereszt alakot formálunk, a tepsiben lévő tetejére tesszük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 35-40 percen át.
- Ezután felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
- Ha kész, a tetejét cukros vízzel lekenjük, és olvasztott vajjal melocsoljuk, hogy szép fényes legyen.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 29910
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Ajánló
Még másnap is puha, könnyen szeletelhető, kimondottan finom sonkával és tojással, de aki az édes ízeket kedveli, annak érdemes kipróbálni mézzel vagy lekvárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dorka
75 recept
A recept a Príma Konyha magazin 2011 -es áprilisi számában található! A húsvéti pászkát külön erre a célra készült kisebb - nagyobb kerek, magas pászkasütőben sütik, és ahol még van, sütéséhez húsvétkor befűtik a kemencét is.