r
Nosalty Logó

Meggyel töltött fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Meggyel töltött fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 2345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 2345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Elkészítés

Tészta

  1. A savót meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral, és megvárjuk, míg megkel.
  2. Minden hozzávalót robotgép üstjébe mérünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Letakarva fél órát pihentetjük a gépben, majd újra átgyúrjuk.
  4. Kiolajozott kelesztőtálban hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  5. Mielőtt sütni szeretnénk, előtte egy órával érdemes kivenni, hogy szobahőmérsékletűre engedjen fel.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, és 6 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle pogácsaszaggatóval.

Tölteni

  1. Egy-egy körre 3 szem lecsepegtetett meggyet fektetünk, és letakarjuk egy másik tésztalappal.
  2. A széleit összecsípjük, hogy ne essen ki a meggy.
  3. 160 fokos bő olajban mindkét oldalát fedő alatt megsütjük.
  4. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  5. Tálalásnál meghinthetjük házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5460
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyel töltött fánk
Évi néni 1830 recept

Volt még otthon egy kis tejsavóm, így kipróbáltam a nagy favorit, az író mellett most már a savót is. Jobbnál jobb alapanyagok. Megszállottjuk lettem.

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...