Sós kalács buci
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
Kovász
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
4 kcal
-
20g víz0 kcal
Tészta
-
60g kenyérliszt bl80217 kcal
-
28 kcal
-
2g sikér9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g savó10 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
28 kcal
Tetejére
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
3g szezámmag16 kcal
Összesen
426
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
Kovász
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g víz0 kcal
Tészta
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
40g burgonyapehely142 kcal
-
12g sikér44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g savó48 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Összesen
2125
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
Kovász
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
10.9g víz0 kcal
Tészta
-
32.7g kenyérliszt bl80118 kcal
-
4.4g burgonyapehely15 kcal
-
1.3g sikér5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
21.8g savó5 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Tetejére
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
-
1.5g szezámmag9 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
426
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4419.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 2564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 431.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
2125
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Kovász
-
10 dkg finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1 dl víz
Tészta
-
1 ek sikér
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 ek tejföl
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
1 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
Tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Kovász
- A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a burgonyapehellyel, a sikérrel, a cukorral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejfölt, a savót (vagy a langyos tejet), és lágy tésztát dagasztunk belőle.
- Ha elkészült a tésztánk, kiolajazott tálban, folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát újra, gyengéden átdolgozzuk, és hengereket sodrunk belőle, ezután pedig fonott császárzsemlét formázunk belőle.
- Ezután sütőpapíros tepsire helyezzük. Mivel én szeretem a reggel frissen kisült bucikat, így a hűtőbe dugtam egy éjszakára. Aki viszont azonnal szeretné kisütni, az kelessze újra a duplájára a bucikat.
- A második kelés után kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk le pirított szezámaggal. Süssük 200 fokon előmelegített sütőben 15-17 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 871
- Feltöltés dátuma: 2015. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Zsemle helyett gyakran használok sós kalácskákat szendvicsalapnak. Szeretem, hogy sokkal puhább és tartalmasabb, mint a zsemle. Ez a buci egyébként kiváló hamburger alapnak is... :)