r
Nosalty Logó

Sós kalács buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós kalács buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 2125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a burgonyapehellyel, a sikérrel, a cukorral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejfölt, a savót (vagy a langyos tejet), és lágy tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha elkészült a tésztánk, kiolajazott tálban, folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra, gyengéden átdolgozzuk, és hengereket sodrunk belőle, ezután pedig fonott császárzsemlét formázunk belőle.
  5. Ezután sütőpapíros tepsire helyezzük. Mivel én szeretem a reggel frissen kisült bucikat, így a hűtőbe dugtam egy éjszakára. Aki viszont azonnal szeretné kisütni, az kelessze újra a duplájára a bucikat.
  6. A második kelés után kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk le pirított szezámaggal. Süssük 200 fokon előmelegített sütőben 15-17 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 871
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsemle helyett gyakran használok sós kalácskákat szendvicsalapnak. Szeretem, hogy sokkal puhább és tartalmasabb, mint a zsemle. Ez a buci egyébként kiváló hamburger alapnak is... :)

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...