r
Nosalty Logó

Savós rozskenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pöttyöspanna
Savós rozskenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

403
Kalória
11.8g
Fehérje
88.6g
Szénhidrátok
2.1g
Zsír
92.8g
Víz
500mg
Koleszterin
12.5g
Rost
4.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7181.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    4774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    371.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Mindkét lisztet kelesztőtálba tesszük. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd a szódabikarbónával együtt a liszthez adjuk, és jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a savót, az ecetet és a sót, majd az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő, majd jól átgyúrjuk (lisztezett munkalapon is lehet, de a kelesztőtálban is tökéletesen megfelelő).
  4. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, a papír közepére kör alakban egy kevés lisztet szórunk, majd ,,odaborítjuk" a kenyértésztát úgy, hogy körülbelül bucit formázzon.
  5. Még 15 percet kelesztjük, utána a tészta tetejét meghintjük liszttel, és rombusz alakban bevágjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk őrölt köménnyel, köménymaggal vagy bármiféle olajos maggal
  6. 200 °C-os, előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton (gázsütőben 3-4-es fokozaton, előmelegítés nélkül) kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve kis idő elteltével fejre fordítjuk, nehogy az alja beizzadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti receptre egy Dr. Oetker szakácskönyvben találtam rá, de egy kicsit változtattam rajta az otthon található hozzávalók szerint. Nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig finom és tartalmas, szerintem versenyre kelhet bármelyik boltban kapható társával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!