r
Nosalty Logó

Chilli con veggie - Hús nélküli chilis bab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
spiceup
Chilli con veggie - Hús nélküli chilis bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 7641 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    2656 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    500.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18335.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    3277 mg
  • Vas
    182 mg
  • Magnézium
    3038 mg
  • Foszfor
    7364 mg
  • Nátrium
    4213 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1351 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    323 mg

VÍZ

  • Összesen
    1203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8118 micro
  • Kolin:
    1382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    5131 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    26562 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 7641 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    599 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, újhagymát és chillit megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Egy nagy fazékban közepes hőfokon felhevítjük az olívaolajat. Ebben megpirítjuk a hagymákat és a chillit körülbelül 5 percig.
  2. Hozzáadjuk az összes fűszert, összekeverjük, és további 2 percig kevergetjük. Ha nagyon száraznak tűnne, egy kis vizet adhatunk hozzá. Ehhez hozzáadjuk a 2 teáskanál paradicsompürét, elkeverjük, és 2 percig kevergetés mellett főzzük tovább.
  3. A megmosott, megszárított lencsét hozzáadjuk, majd ezt követik az átmosott babkonzervek, legvégül pedig a paradicsomkonzervek és a zöldség alaplé kerül a fazékba.
  4. Forraljuk fel, majd vegyük a tűzhelyet alacsony fokozatra, és főzzük körülbelül 1 óráig, vagy addig, amíg besűrűsödik. Közben 15-20 percenként keverjünk rajta egyet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Fogyaszható kenyérrel, nachossal, rizzsel, bulgurral, egy kis tejföllel a tetején.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2182
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 30.

Receptkategóriák

Chilli con veggie - Hús nélküli chilis bab
spiceup 3 recept

Egyik baráti összejövetelre chilli con carnet készítettem a társaság részére, de vegetáriánus barátaimnak is kerestem húsmentes alternatívát, hogy ne legyen teljesen eltérő a főételtől a számukra készített fogás. Több külföldi weboldal receptjei alapján alakult ki ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...