r
Nosalty Logó

Brokkolicézár minden földi jóval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Brokkolicézár minden földi jóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4559 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6692.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2849 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2209 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 4559 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót összekeverjük a fűszerekkel, egy sütőtepsire halmozzuk, és betesszük 200 fokra sülni a forró sütőbe. Ezt követően pár szelet szikkadt kenyeret kockákra vágunk, majd átforgatjuk a csicseris-fűszeres tálban, hogy kicsit átvegye a fűszereket. A retkeket félbevágjuk, majd a kenyérrel együtt az elősült csicseri mellé halmozzuk, és visszatoljuk a tepsibe még 10 percre.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a dresszinget. Egy nagy keverőtálban a tojássárgáját kikeverjük a szardellafilével, citromlével, mustárral, sóval és borssal, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olívaolajat. Ízesítjük még egy kis mézzel, tahinivel és apróra vágott kapribogyóval.
  3. Ebbe a tálba jöhet a többi hozzávaló is: az előfőzött brokkolirózsák, szójabab, ceruzabab és egy római saláta, rusztikusan felszeletelve.
  4. Jó alaposan átforgatjuk, majd tányérra halmozzuk, és megszórjuk a ropogósra sült csicserivel, a kenyérkockákkal és a pirult retekkel.
  5. Frissen tálaljuk, de másnap is isteni. Tehetünk bele grillezett csirkemellcsíkokat is vagy hallumi sajtot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolicézár minden földi jóval
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Egészséges és kiadós saláta, amiben annyi minden van, hogy egy könnyed főételnek is elmehetne. Nyár végére vagy ősz elejére tuti recept, és kiváló a munkába ebédre, vagy otthon vacsira.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...