Brokkolicézár minden földi jóval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
63g csicseriborsó236 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g retek7 kcal
-
50g szójabab225 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
50g brokkoli10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
15g tahini86 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
38g olívaolaj332 kcal
Összesen
1140
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g csicseriborsó945 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g retek29 kcal
-
200g szójabab898 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
200g brokkoli41 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
60g tahini342 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
150g olívaolaj1326 kcal
Összesen
4559
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
16.2g csicseriborsó61 kcal
-
9.7g kenyér27 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.9g retek2 kcal
-
12.9g szójabab58 kcal
-
12.9g zöldbab4 kcal
-
12.9g brokkoli3 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.3g szardella (konzerv)1 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
3.9g tahini22 kcal
-
1.7g kapribogyó0 kcal
-
9.7g olívaolaj86 kcal
Összesen
296
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 143 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
1140
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.5 g
Zsír
-
Összesen 290.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6692.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1080 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 874 mg
-
Foszfor 2849 mg
-
Nátrium 1711 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 571.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 427 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2209 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 1256 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3144 micro
Összesen
4559
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
-
250 g csicseriborsó
-
3 szelet kenyér
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
1 teáskanál római kömény
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 db retek
-
200 g szójabab
-
200 g zöldbab
-
200 g brokkoli
-
1 db tojássárgája
-
1 db szardella (konzerv)
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál mustár
-
1 ek méz
-
2 ek tahini
-
2 ek kapribogyó
-
150 ml olívaolaj
Elkészítés
- A csicseriborsót összekeverjük a fűszerekkel, egy sütőtepsire halmozzuk, és betesszük 200 fokra sülni a forró sütőbe. Ezt követően pár szelet szikkadt kenyeret kockákra vágunk, majd átforgatjuk a csicseris-fűszeres tálban, hogy kicsit átvegye a fűszereket. A retkeket félbevágjuk, majd a kenyérrel együtt az elősült csicseri mellé halmozzuk, és visszatoljuk a tepsibe még 10 percre.
- Ez idő alatt elkészítjük a dresszinget. Egy nagy keverőtálban a tojássárgáját kikeverjük a szardellafilével, citromlével, mustárral, sóval és borssal, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olívaolajat. Ízesítjük még egy kis mézzel, tahinivel és apróra vágott kapribogyóval.
- Ebbe a tálba jöhet a többi hozzávaló is: az előfőzött brokkolirózsák, szójabab, ceruzabab és egy római saláta, rusztikusan felszeletelve.
- Jó alaposan átforgatjuk, majd tányérra halmozzuk, és megszórjuk a ropogósra sült csicserivel, a kenyérkockákkal és a pirult retekkel.
- Frissen tálaljuk, de másnap is isteni. Tehetünk bele grillezett csirkemellcsíkokat is vagy hallumi sajtot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1553
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Egészséges és kiadós saláta, amiben annyi minden van, hogy egy könnyed főételnek is elmehetne. Nyár végére vagy ősz elejére tuti recept, és kiváló a munkába ebédre, vagy otthon vacsira.