r
Nosalty Logó

Borsos szűz lencsesalátával töltött raviolival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Borsos szűz lencsesalátával töltött raviolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Lencsesaláta

A szűz

Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Lencsesaláta

A szűz

Összesen 1597 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Lencsesaláta

A szűz

Összesen 120 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    452 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1356 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 1597 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Tészta

Lencsesaláta

A szűz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, míg szép egyenletes, bársonyos tapintatú tésztát kapunk, amit fóliába csomagolva a hűtőbe teszünk pihenni fél órára.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, 8 cm-es köröket vágunk ki belőle derelyevágóval, széleit megkenjük tojással, majd egy evőkanálnyi lencsesalátát teszünk a közepébe, és a derelyevágóval összenyomjuk (ennek híján a széleket kézzel összenyomjuk).
  3. Lobogó, bő, sós vízben 3 perc alatt kifőzzük, leszűrjük.
  4. Egy teáskanálnyi felhevített olívaolajon átmelegítjük egy serpenyőben tálalás előtt.

Lencsesaláta

  1. A lencsét 20-30 percre beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Addig a zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk kis kockákra, akkorákra, mint a beáztatott lencse.
  3. Egy teáskanálnyi olajon megpároljuk a felaprított lila hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, lencsét, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felaprított fokhagymát, a citromról levágott vékony, sárga héját, és felöntjük az alaplével, kis tűzön lefedve, kb. 20-25 perc alatt megpároljuk.
  4. Mikor a zöldségek megpuhultak, a levet teljesen felitták, hozzákeverünk egy kis mustárt, egy csipet cukrot. A babérlevelet és a citromhéjat kivesszük belőle. A lencsét teljesen lehűtjük, hidegen töltjük a tésztába.

A szűz

  1. A szüzet sütés előtt 2-3 órára 6%-os sóoldatba tesszük (1 l hideg víz, 6 dkg só).
  2. A szüzet kivesszük a sós léből, szárazra töröljük, minimális sót és jó sok borsot szórunk rá, majd egy felhevített serpenyőben egy kanál olajon kérget sütünk rá. Mellette pirítjuk meg a koktélparadicsomokat is.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, egy serpenyőbe vagy tepsibe helyezve a húst, kb. 10 -12 perc alatt készre sütjük (befolyásolja a hús vastagsága), majd kivéve letakarjuk fóliával, és 10 percet pihentetjük, csak utána szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos szűz lencsesalátával töltött raviolival
Évi néni 1830 recept

Nagyon szeretem a házilag készített tésztát, s nem vagyok rest nekiállni tésztát gyúrni akár csak egymagamnak is. Sajnos a mai rohanó világban nem hódolunk ennek a hagyománynak. Még emlékszem, amikor gyerekkoromban édesanyám akár naponta is meggyúrta, összevágta, frissen főzte a házi készítésű tésztát. Annyival finomabb, mint bármelyik jó minőségű gyári, hogy szerintem bármikor megéri. Ez a boros tészta pedig már jó ideje ott motoszkált a fejemben. Annyira lágy, selymes lett a tészta ettől a kevés bortól, hogy bizony kipróbálom más ételekhez is.

Hozzávalók

Tészta

Lencsesaláta

A szűz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...