r
Nosalty Logó

Borscs pampuskival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borscs pampuskival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

330
Kalória
16.5g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
8.3g
Zsír
468.3g
Víz
26.7g
Koleszterin
6.1g
Rost
7.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 3976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10949.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    5501 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    5619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2563 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    655 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1433 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7626 micro
  • β-karotin
    18484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 3976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A borscshoz

  1. A húst felkockázzuk (én vegyesen szoktam, oldalas és combja). Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, az ételízesítőt, és megfőzzük.
  2. A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét felkarikázzuk. A céklát vékony csíkokra szeleteljük. A 2 apróra vágott hagymát olajban üvegesre sütjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük. Hozzáadjuk a 3 ek paradicsompürét és a pirospaprikát, felöntjük annyit vízzel, amennyiben fedő alatt megpuhul a zöldség. Ételízesítővel és fekete borssal ízesítjük.
  3. Mikor már puhára főtt a hús, a zöldségalapot hozzáöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a legyalult káposztát, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
  4. A pampuskihoz az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzátesszük a cukrot, pár ek lisztet a 40 dkg-ból, és összekeverjük a meleg víz egyharmadával. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy felhabosodjon.
  5. Ha már jól felhabosodott, hozzátesszük a sóval elkevert maradék lisztet, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  6. Ha megkelt átgyúrjuk, és lisztezett felületen kis gombócokat formázunk belőle (olyan pingpong labdányiakat).
  7. Kibélelünk egy kerek formát sütőpapírral, és szépen belerakosgatjuk a gombócokat - a gombócok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, de töltsék ki a formát.
  8. Hagyjuk megint kelni őket, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
  9. Légkeveréssel sütjük kb. 20-25 percig (megint elfelejtettem megnézni, hogy mikor tettem be). Akkor jó, ha elkezd barnulni a teteje.
  10. Kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, és még melegen megkenjük az öntettel. Langyosan együk a borscshoz - nagyon finom (borscs nélkül is).
  11. Öntet: A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomóval áttörjük, hozzákeverünk egy csipet sót, a vizet, olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Isteni finom egy leves, sok-sok tejföllel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!