Borscs pampuskival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A borscshoz
-
42g sertéshús69 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
11g zeller4 kcal
-
8g fehérrépa5 kcal
-
42g cékla12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
58g káposzta12 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
15g kapor6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6 kcal
-
250g víz0 kcal
A pampuskihoz
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g víz0 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
Az öntethez
Összesen
330
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A borscshoz
-
500g sertéshús830 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
502g cékla145 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
39 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
71 kcal
-
3000g víz0 kcal
A pampuskihoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g víz0 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
11g só0 kcal
Az öntethez
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
3976
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A borscshoz
-
7g sertéshús12 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
1.8g zeller1 kcal
-
1.3g fehérrépa1 kcal
-
7.1g cékla2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
9.8g káposzta2 kcal
-
5.6g burgonya3 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
2.5g kapor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
42.2g víz0 kcal
A pampuskihoz
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.2g só0 kcal
Az öntethez
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.1g víz0 kcal
Összesen
56
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 912.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 635 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
330
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 198 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10949.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 307 mg
-
Kálcium 1444 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 2874 mg
-
Nátrium 5501 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.4 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 5619 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2563 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 655 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 537 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1433 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7626 micro
-
β-karotin 18484 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13809 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
3976
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 194 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
A borscshoz
-
3 db sárgarépa
-
1 db karalábé
-
0.5 db zeller
-
1 db fehérrépa
-
2 közepes db cékla
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek sűrített paradicsom
-
1 kis fej káposzta
-
4 db burgonya
-
3 db fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 l víz
A pampuskihoz
-
40 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
1 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek só
Az öntethez
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A borscshoz
- A húst felkockázzuk (én vegyesen szoktam, oldalas és combja). Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, az ételízesítőt, és megfőzzük.
- A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét felkarikázzuk. A céklát vékony csíkokra szeleteljük. A 2 apróra vágott hagymát olajban üvegesre sütjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük. Hozzáadjuk a 3 ek paradicsompürét és a pirospaprikát, felöntjük annyit vízzel, amennyiben fedő alatt megpuhul a zöldség. Ételízesítővel és fekete borssal ízesítjük.
- Mikor már puhára főtt a hús, a zöldségalapot hozzáöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a legyalult káposztát, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
- A pampuskihoz az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzátesszük a cukrot, pár ek lisztet a 40 dkg-ból, és összekeverjük a meleg víz egyharmadával. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy felhabosodjon.
- Ha már jól felhabosodott, hozzátesszük a sóval elkevert maradék lisztet, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
- Ha megkelt átgyúrjuk, és lisztezett felületen kis gombócokat formázunk belőle (olyan pingpong labdányiakat).
- Kibélelünk egy kerek formát sütőpapírral, és szépen belerakosgatjuk a gombócokat - a gombócok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, de töltsék ki a formát.
- Hagyjuk megint kelni őket, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Légkeveréssel sütjük kb. 20-25 percig (megint elfelejtettem megnézni, hogy mikor tettem be). Akkor jó, ha elkezd barnulni a teteje.
- Kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, és még melegen megkenjük az öntettel. Langyosan együk a borscshoz - nagyon finom (borscs nélkül is).
- Öntet: A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomóval áttörjük, hozzákeverünk egy csipet sót, a vizet, olajat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6429
- Feltöltés dátuma: 2013. április 10.
Ajánló
Fokhagymás kenyérrel a legfinomabb.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Isteni finom egy leves, sok-sok tejföllel.