r
Nosalty Logó

Borscs pampuskival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Borscs pampuskival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 3976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10949.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    5501 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    5619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2563 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    655 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1433 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7626 micro
  • β-karotin
    18484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 3976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Elkészítés

A borscshoz

  1. A húst felkockázzuk (én vegyesen szoktam, oldalas és combja). Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, az ételízesítőt, és megfőzzük.
  2. A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét felkarikázzuk. A céklát vékony csíkokra szeleteljük. A 2 apróra vágott hagymát olajban üvegesre sütjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük. Hozzáadjuk a 3 ek paradicsompürét és a pirospaprikát, felöntjük annyit vízzel, amennyiben fedő alatt megpuhul a zöldség. Ételízesítővel és fekete borssal ízesítjük.
  3. Mikor már puhára főtt a hús, a zöldségalapot hozzáöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a legyalult káposztát, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
  4. A pampuskihoz az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzátesszük a cukrot, pár ek lisztet a 40 dkg-ból, és összekeverjük a meleg víz egyharmadával. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy felhabosodjon.
  5. Ha már jól felhabosodott, hozzátesszük a sóval elkevert maradék lisztet, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  6. Ha megkelt átgyúrjuk, és lisztezett felületen kis gombócokat formázunk belőle (olyan pingpong labdányiakat).
  7. Kibélelünk egy kerek formát sütőpapírral, és szépen belerakosgatjuk a gombócokat - a gombócok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, de töltsék ki a formát.
  8. Hagyjuk megint kelni őket, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
  9. Légkeveréssel sütjük kb. 20-25 percig (megint elfelejtettem megnézni, hogy mikor tettem be). Akkor jó, ha elkezd barnulni a teteje.
  10. Kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, és még melegen megkenjük az öntettel. Langyosan együk a borscshoz - nagyon finom (borscs nélkül is).
  11. Öntet: A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomóval áttörjük, hozzákeverünk egy csipet sót, a vizet, olajat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6429
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Fokhagymás kenyérrel a legfinomabb.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom egy leves, sok-sok tejföllel.

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...