r
Nosalty Logó

Bejgli vegán verzió

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ginipig
Bejgli vegán verzió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 2165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 12977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    688.7 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    340 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14827 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    5201 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1958 mg
  • Foszfor
    5169 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cukor
    805 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3008 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2814 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 12977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Elkészítés

Tészta (1 adag)

  1. Egy pohárba 1 dl növényi tejet és 2 dkg cukrot teszünk, majd meglangyosítjuk mikróban. Ha nagyon meleg lett, hagyjuk kihűlni, vagy tegyünk hozzá egy kis hideg növényi tejet.
  2. A langyos növényi tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és fedjük le alufóliával.
  3. Amíg az élesztő dolgozik, addig a hűtőből kivesszük a margarinokat, felkockázzuk őket kockacukornyi méretűre, és szépen belemorzsolgatjuk a lisztbe.
  4. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és sót is a liszthez, majd szépen beleöntjük a felfutott élesztős növényi tejet. Összedolgozzuk kicsit, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját pótló vEGGs-t.
  5. Ezt követően gyúrjuk addig, amíg a tészta színe szép homogén nem lesz, sehol ne lássuk a "tojássárgája-foltokat"! Ha nagyon darabos a tészta, öntsünk hozzá még növényi tejet, kb. fél decilitert, majd gyúrjuk megint. Ha még mindig nem áll szépen össze, akkor ismételgessük ezt a műveletet, de vigyázzunk, hogy egyszerre sok folyadékot ne adjunk a tésztához. A gyúrás nálam 10-15 percet vett igénybe. Ha készen vagyunk, és a tészta egy egészet alkot, akkor vágjuk fel 2 vagy 4 részre (ki mekkora bejglit szeretne). A részeket alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1-2 órára. És elkészítjük a töltelékeket.
  6. Ha készen áll a töltelék a kenésre, akkor a tésztákat kivesszük a hűtőből, és 5 percet várunk nyújtás előtt. Majd szépen lassan kinyújtjuk sodrófával, és megkenjük egyenletesen töltelékkel, 1 cm szabadon hagyva a széleken.
  7. A széleket behajtjuk, majd elkezdjük szépen lassan feltekerni a tésztát. Amint ez megvan, óvatosan betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hideg helyre rakjuk, amíg a többit is feltekerjük.
  8. A vegán verzióbóár percre hideg heMegszurkáljuk villával, és betoljuk a kb. 170 fokos légkeveréses sütőbe. 10 perc után 160-ra levesszük a hőmérsékletet, és kb. még 25-30 percet sütjük.
  9. Ha megsült hagyjuk kihűlni. Fóliában hűtőben nagyon sokáig friss marad és eláll, nem szárad ki.

A diós töltelék (1 adag tésztára)

  1. A diós töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is. Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott narancshéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
  2. Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a diót, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

  1. A mákos töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is.
  2. Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott citromhéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
  3. Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a mákot, és hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 2218
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli vegán verzió
Ginipig 1 recept

Szerettem volna valami igazán finom bejglit karácsonyra. Miután több bejglireceptet is elolvastam, összegyúrtam azokat, végül így született meg ez a recept. Az eredeti receptekből a vajat margarinra, a tejet növényi tejre cseréletem a tojássárgáját pedig pótoltam vEGGs tojáspótlóval. A tetejét nem kentem le semmivel, így is szép lett sütés után.

Hozzávalók

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...