Bejgli vegán verzió
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ginipig
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta (1 adag)
-
133g finomliszt485 kcal
-
418 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2 kcal
-
33g kókusztej66 kcal
-
1g só0 kcal
-
17 kcal
A diós töltelék (1 adag tésztára)
-
58g dió382 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
54 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13 kcal
-
17g növényi tej8 kcal
-
17g víz0 kcal
A mákos töltelék (1 adag tésztára)
Összesen
2165
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta (1 adag)
-
800g finomliszt2912 kcal
-
350g tejmentes margarin2510 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g tojáspótló por99 kcal
A diós töltelék (1 adag tésztára)
-
350g dió2289 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
322 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
100g víz0 kcal
A mákos töltelék (1 adag tésztára)
-
300g mák1575 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
322 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
Összesen
12977
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta (1 adag)
-
23.4g finomliszt85 kcal
-
10.2g tejmentes margarin73 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
5.8g kókusztej12 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.9g tojáspótló por3 kcal
A diós töltelék (1 adag tésztára)
-
10.2g dió67 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
2.6g narancslé1 kcal
-
9 kcal
-
1.5g mazsola4 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g növényi tej1 kcal
-
2.9g víz0 kcal
A mákos töltelék (1 adag tésztára)
-
8.8g mák46 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9 kcal
-
1.5g mazsola4 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
2.9g növényi tej1 kcal
Összesen
376
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 114.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2471.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.9 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 148.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 469 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
2165
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.8 g
Zsír
-
Összesen 688.7 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 340 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14827 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 5201 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1958 mg
-
Foszfor 5169 mg
-
Nátrium 2005 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1595.2 g
-
Cukor 805 mg
-
Élelmi rost 114 mg
VÍZ
-
Összesen 890.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3008 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 342 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 948 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 2814 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2222 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
12977
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
Tészta (1 adag)
-
80 dkg finomliszt
-
35 dkg tejmentes margarin
-
10 dkg cukor
-
1 dkg friss élesztő
-
2 dl kókusztej
-
1 kávéskanál só
A diós töltelék (1 adag tésztára)
-
35 dkg dió
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
10 dkg kandírozott narancshéj
-
5 dkg mazsola
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl növényi tej
-
1 dl víz
A mákos töltelék (1 adag tésztára)
-
30 dkg mák
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg kandírozott citromhéj
-
5 dkg mazsola
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl víz
-
1 dl növényi tej
Elkészítés
Tészta (1 adag)
- Egy pohárba 1 dl növényi tejet és 2 dkg cukrot teszünk, majd meglangyosítjuk mikróban. Ha nagyon meleg lett, hagyjuk kihűlni, vagy tegyünk hozzá egy kis hideg növényi tejet.
- A langyos növényi tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és fedjük le alufóliával.
- Amíg az élesztő dolgozik, addig a hűtőből kivesszük a margarinokat, felkockázzuk őket kockacukornyi méretűre, és szépen belemorzsolgatjuk a lisztbe.
- Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és sót is a liszthez, majd szépen beleöntjük a felfutott élesztős növényi tejet. Összedolgozzuk kicsit, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját pótló vEGGs-t.
- Ezt követően gyúrjuk addig, amíg a tészta színe szép homogén nem lesz, sehol ne lássuk a "tojássárgája-foltokat"! Ha nagyon darabos a tészta, öntsünk hozzá még növényi tejet, kb. fél decilitert, majd gyúrjuk megint. Ha még mindig nem áll szépen össze, akkor ismételgessük ezt a műveletet, de vigyázzunk, hogy egyszerre sok folyadékot ne adjunk a tésztához. A gyúrás nálam 10-15 percet vett igénybe. Ha készen vagyunk, és a tészta egy egészet alkot, akkor vágjuk fel 2 vagy 4 részre (ki mekkora bejglit szeretne). A részeket alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1-2 órára. És elkészítjük a töltelékeket.
- Ha készen áll a töltelék a kenésre, akkor a tésztákat kivesszük a hűtőből, és 5 percet várunk nyújtás előtt. Majd szépen lassan kinyújtjuk sodrófával, és megkenjük egyenletesen töltelékkel, 1 cm szabadon hagyva a széleken.
- A széleket behajtjuk, majd elkezdjük szépen lassan feltekerni a tésztát. Amint ez megvan, óvatosan betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hideg helyre rakjuk, amíg a többit is feltekerjük.
- A vegán verzióbóár percre hideg heMegszurkáljuk villával, és betoljuk a kb. 170 fokos légkeveréses sütőbe. 10 perc után 160-ra levesszük a hőmérsékletet, és kb. még 25-30 percet sütjük.
- Ha megsült hagyjuk kihűlni. Fóliában hűtőben nagyon sokáig friss marad és eláll, nem szárad ki.
A diós töltelék (1 adag tésztára)
- A diós töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is. Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott narancshéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
- Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a diót, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!
A mákos töltelék (1 adag tésztára)
- A mákos töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is.
- Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott citromhéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
- Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a mákot, és hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 75
- 7 napos nézettség: 387
- Össznézettség: 2870
- Feltöltés dátuma: 2015. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ginipig
1 recept
Szerettem volna valami igazán finom bejglit karácsonyra. Miután több bejglireceptet is elolvastam, összegyúrtam azokat, végül így született meg ez a recept. Az eredeti receptekből a vajat margarinra, a tejet növényi tejre cseréletem a tojássárgáját pedig pótoltam vEGGs tojáspótlóval. A tetejét nem kentem le semmivel, így is szép lett sütés után.