r
Nosalty Logó

Báránysült vörösboros mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Báránysült vörösboros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A sülthez

A burgonyafánkhoz

Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A sülthez

A burgonyafánkhoz

Összesen 8234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A sülthez

A burgonyafánkhoz

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    295.8 g

Zsír

  • Összesen
    637.8 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    313 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7149.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    2668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 8234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A sülthez

A burgonyafánkhoz

Elkészítés

A sülthez

  1. A báránycombot előző nap megtisztítjuk, éles késsel lehártyázzuk, a mustárral, olívaolajjal, fokhagymával, fűszerekkel (só kivételével) jól záródó edényben bepácoljuk. (A fűszereket jól beledörzsöljük a résekbe is.)
  2. Másnap beáztatjuk a Pataki tálat, a bepácolt bárányt zsírosabb oldalával lefelé sütőtálba tesszük, ráöntjük a pácot, a hagymákat és a gombát negyedelve köré tesszük, majd hozzáadjuk a húslevest.
  3. 220 fokos sütőben megsütjük kb. 15-20 percig, amíg jól átmelegszik, majd átfordítjuk, és 170 fokon pároljuk-sütjük kb. 90 percig, míg a hús puha nem lesz.
  4. Sütés közben ellenőrizzük, ha elfővi a levét, vízzel pótoljuk.
  5. A sütés utolsó harmadában levesszük a fedőt, hogy szép színt kapjon.
  6. Miután megsült, kivesszük az edényből, melegen tartjuk.
  7. A pecsenyelevet kézi mixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a vörösbort, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd beleteszsük az erdei gyümölcsöket, 5 percig főzzük, majd beletesszük a vajat, és ezzel beforraljuk a mártást. Ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal. Ízlés szerint lehet cukrot is beletenni, hogy pikánsabb legyen a mártás.
  8. A burgonyát sós vízben héjástól megfőzzük, majd meghámozva, burgonyatörővel összetörjük.
  9. Hozzászitáljuk a lisztet, az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy mokkáskanál cukorral.A tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük.
  10. A tésztát, miután megkelt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró zsiradékban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és miután leitattuk róla a felesleges zsírt, tálaljuk a szeletelt báránycombbal és a mártással.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24772
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a főétel kitűnő ünnepi fogás. A bárányhús nem csak ízletes, de nagyon egészséges, egyike azon húsételeknek, amelyek igen pozitívan hatnak a szervezetünkre. Könnyen emészthető, ezért diétás ételként is ajánlják. Nagyon finom ízű hús, bár sokan ódzkodnak tőle, de ha kellőképp le van tisztítva, és jól van fűszerezve, rendkivűl finom ételeket lehet belőle készíteni. Kissé vadhúsra emlékeztető íze mellé jól passzol az erdei gyümölcsök és a bor fanyarsága.

Hozzávalók

A sülthez

A burgonyafánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...