Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
100g csirkemáj119 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
64g koktélparadicsom11 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
18g rozmaring23 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A salátához
-
50g rukkola13 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
Az öntethez
A tálaláshoz
Összesen
1227
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
400g csirkemáj476 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
255g koktélparadicsom46 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
70g rozmaring92 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A salátához
-
200g rukkola50 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
Az öntethez
-
15g fokhagyma20 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
4905
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
13.6g csirkemáj16 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
8.7g koktélparadicsom2 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.4g rozmaring3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A salátához
-
6.8g rukkola2 kcal
-
13.6g paradicsom2 kcal
-
12.5g újhagyma2 kcal
-
1.7g fenyőmag11 kcal
Az öntethez
A tálaláshoz
Összesen
167
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2675.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 1317 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 490.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 176 micro
-
β-karotin 1853 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 4253 micro
-
Lut-zea 2642 micro
Összesen
1227
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 387 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10703.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 1217 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 3068 mg
-
Nátrium 5269 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1962.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13973 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 69 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3076 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 13215 micro
-
α-karotin 706 micro
-
β-karotin 7411 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 17013 micro
-
Lut-zea 10569 micro
Összesen
4905
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
40 dkg csirkemáj
-
15 db koktélparadicsom
-
500 g bacon
-
22 db zsálya
-
10 szál rozmaring
-
1 tk borsikafű
-
1 tk majoranna
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
4 ek mangalica zsír
-
3 ek olívaolaj
A salátához
-
20 dkg rukkola
Az öntethez
-
5 gerezd fokhagyma
-
6 tk mustár
-
2 ek olívaolaj
-
4 tk citromlé
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemájakat megtisztítjuk, és félbevágjuk. Egy tepsibe alján a vöröshagymaszeleteket szétrakjuk, mintegy beterítve azt. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
- Egy lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt, és beleszórjuk a fokhagymát - sütni nem kell!
- Egy szelet baconre ráhelyezünk egy csirkemájat, rárakunk egy zsályalevelet, majd a baconnal begöngyöljük, és egy fogpiszkálóval áttűzzük. Ezt ráhelyezzük az egyik hagymaszeletre a tepsiben. A többi májjal megismételjük ugyanezt a műveletet, és szépen csinosan elrendezzük őketegymás mellett a tepsiben.
- A tetejüket meglocsoljuk a fokhagymás mangalicazsírral. Meghintjük borsikafűvel, majorannával, és őrölt színesborssal, majd a rozmaringágakat rátépkedjük egy kissé. Közérakjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet egy picit megöntözzük olívaolajjal, de 3 ek-nál nem kell több rá. Majd az egészet betoljuk a sütőbe és kb.40 percig sütjük.
- Ezalattelkészítjük a salátaöntetet: a hozzávaló fokhagymát egy kis sóval eldörzsöljük mozsárban, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, eldolgozzuk, végül a citromlevet, és az őrölt színesborsot, ezzel is elkeverjük.
- Tányérokra rendezzük a rukkolasalátát, paradicsomkarikákat rakunk rá, némi újhagymát teszünk hozzá, aki szereti annak chilikarikákat is.
- Amint kész a csirkemáj, kivesszük a sütőből, és serpenyőben a bagetteket pici olívaolajon megsütjük, mindkét oldalukon.
- Rárakjuk a tányérra a saláta mellé, kb tányéronként 3 szeletet, és mindegyik szeletre 2 db bacon-ös csirkemájat, a salátát megöntözgetjük az öntettel, és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, ezek után pedig tálaljuk.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 37354
- Feltöltés dátuma: 2009. október 25.
Ajánló
Ez egy roppant könnyen elkészíthető étel, még így salátával, és pirítóssal is, de ha valaki nagyon siet, lehet mellé adni vajas krumplipürét, színes rizst, vagy rozmaringos tepsis sültburgonyát, vagy akár egyszerű hasábburgonyát is. A baconbe göngyölt csirkemájak a tepsiben szépen elrendezve a fűszerekkel együtt, önmagukban is igen látványosak, meghozzák az étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt vacsorára készítettük, ezért került a csirkemáj mellé salátaféle. A finom fűszerek pedig megadták a "hétvégi" hangulatot. Igazán kellemes lett az eredmény!