Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
123g újhagyma24 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g koriandermag2 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
20g fehérrépa13 kcal
-
33g aszalt szilva80 kcal
-
33g datolya85 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
1g só0 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
-
10g koriander2 kcal
-
47 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A körethez
-
50g köles189 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
24 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
Összesen
1178
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
750g csirkecomb835 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g datolya254 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A körethez
-
150g köles567 kcal
-
300g csicseriborsó1134 kcal
-
71 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
Összesen
3531
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
24.4g csirkecomb27 kcal
-
12g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
3.2g aszalt szilva8 kcal
-
3.2g datolya8 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
16.2g csirke alaplé1 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.1g szezámmag0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A körethez
-
4.9g köles18 kcal
-
9.7g csicseriborsó37 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
16.2g csirke alaplé1 kcal
Összesen
112
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2958.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 1773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1673 micro
-
β-karotin 4940 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1237 micro
Összesen
1178
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 154.3 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8876.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 669 mg
-
Foszfor 2134 mg
-
Nátrium 5318 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.3 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 759.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1558 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 683 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2061 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 5019 micro
-
β-karotin 14821 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3712 micro
Összesen
3531
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
4 közepes db újhagyma
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 csipet szerecsendió
-
1 kk bors
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
10 dkg aszalt szilva
-
10 dkg datolya
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál só
-
5 dl csirke alaplé
-
1 csokor koriander
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál szezámmag
-
1 csipet sáfrány
A körethez
-
15 dkg köles
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dl csirke alaplé
Elkészítés
A raguhoz
- Az olajat felhevítjük, a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát, sárga- és fehérrépát megpirítjuk rajta, majd az összes fűszert beletesszük, és pirítjuk tovább, míg illatozni nem kezd. Ekkor a félbevágott csirkecombokat is átpirítjuk a fűszerrel együtt.
- A csirkecombok közé datolyaszemeket és szezámmagba mártott aszalt szilvaszemeket dugdosunk, hogy az íze átjárja a húst, megszórjuk egy csipet sáfránnyal, és felöntjük alaplével.
- A lábast lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. egy órára.
- A kölest kis sóval olajon kicsit megpirítjuk, majd felengedjük csirkealaplével, és 5-6 perc alatt fedő alatt megfőzzük. Ha kész, beleforgatjuk a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet is.
- Tálalásnál friss koriander zölddelszórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7845
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Egyszer készítettem arab csirkét a fiamnak aszalt sárgabarackkal, de nagyon édesnek találta, így nem is sokat evett belőle. Gondoltam, most más gyümölcsökkel próbálkozom. A köret is kétséges volt, mert a csicseriborsót szereti, de kölest még sosem evett, a kuszkuszom pedig elfogyott (egyébként azt sem szereti). A taktika az volt, hogy nem mondtam el, mit eszik, ő pedig nem kérdezte, hanem megette. Így végre sikerült neki megfelelő ebédet kreálnom. Férjem szerencsére hálás darab, és mindent szívesen fogyaszt, amit elé tálalok.