r
Nosalty Logó

Alekszej desszert - ribizli, ruby, étcsokoládé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La Myrtille
Alekszej desszert - ribizli, ruby, étcsokoládé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Ruby namelaka

Balzsamecetes ribizli crémeux

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

Lisztmentes csokoládétorta

Korall tuile

Összeállítás

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Ruby namelaka

Balzsamecetes ribizli crémeux

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

Lisztmentes csokoládétorta

Korall tuile

Összeállítás

Összesen 3583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Ruby namelaka

Balzsamecetes ribizli crémeux

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

Lisztmentes csokoládétorta

Korall tuile

Összeállítás

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 3583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Ruby namelaka

Balzsamecetes ribizli crémeux

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

Lisztmentes csokoládétorta

Korall tuile

Összeállítás

Elkészítés

Ruby namelaka

  1. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. A tejet felforrósítjuk, majd az apróra vágott csokoládéra öntjük, és simára elkeverjük. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott lapzselatint.
  2. Két részletben hozzácsorgatjuk a hideg tejszínt. Egy dobozban a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen megdermed.

Balzsamecetes ribizli crémeux

  1. Jéghideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapot. Vízfürdő felett 90 °C-ra, csípősre melegítjük a ribizlipürét. Egy másik tálban egy villával simára keverjük a tojást a cukorral, majd óvatosan, több adagban hozzácsorgatjuk a gyümölcspürét.
  2. Visszatesszük a vízfürdő fölé, és 95°C-ra melegítjük, miközben folyamatosan keverjük egy spatulával. Annyira be fog sűrűsödni, hogy ha végighúzzuk az ujjunk a spatula hátán, egyenes csíkot kapunk a krémben.
  3. Kifacsarjuk és beletesszük a zselatint és a balzsamecetet, majd ha egy kicsit hűlt, a vajat is, és botmixerrel selymesre keverjük. Egy dobozban hagyjuk hűlni a hűtőben.

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

  1. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. A ribizlit összekeverjük a vízzel, citromlével és cukorral, majd a gyümölcstea-filterekkel és kakukkfűvel együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, majd öt perc után eltávolítjuk belőle a filtert, és hozzáadjuk az alaposan kicsavart lapzselatint.
  2. Egy 16 cm-es, kerek formát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a zselét. Fagyasztóba tesszük, hogy könnyen tudjunk majd vele bánni.

Lisztmentes csokoládétorta

  1. Egy 20 cm-es, kerek sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral. Megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzáadjuk a puha vajat, és simára keverjük, amíg szép krémes lesz. A vajnak nem szabad teljesen megolvadnia.
  2. Az összekevert cukrot, sót és keményítőt a csokis keverékhez keverjük egy habverővel, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást és a vaníliát, és habverővel simára keverjük. Hozzászitáljuk a kakaóport, a mandulalisztet, hozzáadjuk a manduladarabokat, és egy spatulával elkeverjük.
  3. 190 °C-on sütjük 20-25 percig, vagy ameddig egy fogpiszkálót beleszúrva, az tisztán ki nem jön. Kicsit hűtjük, de még mindig meleg legyen, amikor áttesszük a tálalótálra.

Korall tuile

  1. Összekeverjük az összes hozzávalót, majd egy száraz, tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, és beleöntünk egy evőkanálnyit a masszából. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog, és a tuile megszilárdul. Papírtörlőre helyezzük.

Összeállítás

  1. Az elemeket érdemes a fent leírt sorrendben megcsinálni, hogy minden pont ugyanakkorra dermedjen meg, hűljön ki. A csokoládétortát a tálalóra tesszük. A közepét hajszálvékonyan megkenjük a ruby krémmel. Ez segít majd ott tartani a zselét. Ráhelyezzük a zselét, és óvatosan eltávolítjuk róla a fóliát.
  2. Várunk egy keveset, amíg a zselé kiolvad, közben felkeverjük a két krémet, amíg azok szépen adagolhatóak lesznek. A ribizlikrémet sima, a ruby krémet csillagcsöves habzsákba tesszük, és kicsit szabálytalanul, kisebb-nagyobb stufnikat nyomunk a tortára úgy, hogy teljesen elfedje azt.
  3. Piros korall tuile–lel és fehér harangvirágokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1471
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La Myrtille 1 recept

Mivel ezt a tortát a Hemofília Világnapjára terveztem, ezért II. Miklós, orosz cár fia után neveztem el, aki a történelemben a leghíresebb hemofíliás volt. Az alapja egy nagyon gazdag csokoládétorta, ami minden bizonnyal a fiatalon elhunyt nagyherceg kedvence lett volna. A közepén lévő gyümölcsteazselé a gyermekek reggelét hivatott jelképezni, a benne lévő kakukkfű pedig a szabadban való kirándulások illatát idézi. Rajta egy nagyon gyümölcsös, vér színű ribizlikrém van, aminek egy kis balzsamecettel adtam egyedi, cári udvarba méltó komolyságot. Az egészet pedig egy nagyon selymes ruby csokoládéból készült krém koronázza meg, ami jelenleg a világ legkülönlegesebb csokoládéja, majdnem annyira ritka, mint a vérzékeny betegek…

Hozzávalók

Ruby namelaka

Balzsamecetes ribizli crémeux

Kakukkfüves gyümölcsteazselé

Lisztmentes csokoládétorta

Korall tuile

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...