Alekszej desszert - ribizli, ruby, étcsokoládé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La Myrtille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Ruby namelaka
-
13g csokoládé68 kcal
-
6g tej4 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
0g só0 kcal
Balzsamecetes ribizli crémeux
-
15g piros ribizli8 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g cukor22 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Kakukkfüves gyümölcsteazselé
-
10g víz0 kcal
-
10g piros ribizli5 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g teafilter0 kcal
Lisztmentes csokoládétorta
-
14g étcsokoládé78 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
14g cukor53 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g mandulaliszt9 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g mandula26 kcal
Korall tuile
-
5g víz0 kcal
-
17 kcal
-
1g finomliszt2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Ruby namelaka
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g tej28 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
0g só0 kcal
Balzsamecetes ribizli crémeux
-
120g piros ribizli66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Kakukkfüves gyümölcsteazselé
-
80g víz0 kcal
-
80g piros ribizli44 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g teafilter0 kcal
Lisztmentes csokoládétorta
-
115g étcsokoládé628 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
26g mandulaliszt74 kcal
-
14 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
35g mandula207 kcal
Korall tuile
-
40g víz0 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás
Összesen
3583
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Ruby namelaka
-
8.3g csokoládé45 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
8.3g habtejszín24 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
0g só0 kcal
Balzsamecetes ribizli crémeux
-
9.9g piros ribizli5 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Kakukkfüves gyümölcsteazselé
-
6.6g víz0 kcal
-
6.6g piros ribizli4 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g teafilter0 kcal
Lisztmentes csokoládétorta
-
9.5g étcsokoládé52 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
2.1g mandulaliszt6 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
2.9g mandula17 kcal
Korall tuile
-
3.3g víz0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 223.8 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2572.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 1119 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.7 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 482.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 1110 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 893 micro
Összesen
3583
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Ruby namelaka
-
100 g csokoládé
-
50 ml tej
-
1 db lapzselatin
-
1 csipet só
Balzsamecetes ribizli crémeux
-
1 db tojás
-
45 g cukor
-
1 db lapzselatin
-
15 g vaj
-
1 teáskanál balzsamecet
Kakukkfüves gyümölcsteazselé
-
80 g víz
-
80 g piros ribizli
-
5 ml citromlé
-
12 g cukor
-
2 db lapzselatin
-
1 kk kakukkfű
Lisztmentes csokoládétorta
-
75 g vaj
-
110 g cukor
-
2 db tojás
-
26 g mandulaliszt
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Korall tuile
-
40 g víz
-
15 g napraforgó olaj
-
5 g finomliszt
-
2 csepp ételfesték
Összeállítás
Elkészítés
Ruby namelaka
- A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. A tejet felforrósítjuk, majd az apróra vágott csokoládéra öntjük, és simára elkeverjük. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott lapzselatint.
- Két részletben hozzácsorgatjuk a hideg tejszínt. Egy dobozban a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen megdermed.
Balzsamecetes ribizli crémeux
- Jéghideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapot. Vízfürdő felett 90 °C-ra, csípősre melegítjük a ribizlipürét. Egy másik tálban egy villával simára keverjük a tojást a cukorral, majd óvatosan, több adagban hozzácsorgatjuk a gyümölcspürét.
- Visszatesszük a vízfürdő fölé, és 95°C-ra melegítjük, miközben folyamatosan keverjük egy spatulával. Annyira be fog sűrűsödni, hogy ha végighúzzuk az ujjunk a spatula hátán, egyenes csíkot kapunk a krémben.
- Kifacsarjuk és beletesszük a zselatint és a balzsamecetet, majd ha egy kicsit hűlt, a vajat is, és botmixerrel selymesre keverjük. Egy dobozban hagyjuk hűlni a hűtőben.
Kakukkfüves gyümölcsteazselé
- A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. A ribizlit összekeverjük a vízzel, citromlével és cukorral, majd a gyümölcstea-filterekkel és kakukkfűvel együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, majd öt perc után eltávolítjuk belőle a filtert, és hozzáadjuk az alaposan kicsavart lapzselatint.
- Egy 16 cm-es, kerek formát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a zselét. Fagyasztóba tesszük, hogy könnyen tudjunk majd vele bánni.
Lisztmentes csokoládétorta
- Egy 20 cm-es, kerek sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral. Megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzáadjuk a puha vajat, és simára keverjük, amíg szép krémes lesz. A vajnak nem szabad teljesen megolvadnia.
- Az összekevert cukrot, sót és keményítőt a csokis keverékhez keverjük egy habverővel, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást és a vaníliát, és habverővel simára keverjük. Hozzászitáljuk a kakaóport, a mandulalisztet, hozzáadjuk a manduladarabokat, és egy spatulával elkeverjük.
- 190 °C-on sütjük 20-25 percig, vagy ameddig egy fogpiszkálót beleszúrva, az tisztán ki nem jön. Kicsit hűtjük, de még mindig meleg legyen, amikor áttesszük a tálalótálra.
Korall tuile
- Összekeverjük az összes hozzávalót, majd egy száraz, tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, és beleöntünk egy evőkanálnyit a masszából. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog, és a tuile megszilárdul. Papírtörlőre helyezzük.
Összeállítás
- Az elemeket érdemes a fent leírt sorrendben megcsinálni, hogy minden pont ugyanakkorra dermedjen meg, hűljön ki. A csokoládétortát a tálalóra tesszük. A közepét hajszálvékonyan megkenjük a ruby krémmel. Ez segít majd ott tartani a zselét. Ráhelyezzük a zselét, és óvatosan eltávolítjuk róla a fóliát.
- Várunk egy keveset, amíg a zselé kiolvad, közben felkeverjük a két krémet, amíg azok szépen adagolhatóak lesznek. A ribizlikrémet sima, a ruby krémet csillagcsöves habzsákba tesszük, és kicsit szabálytalanul, kisebb-nagyobb stufnikat nyomunk a tortára úgy, hogy teljesen elfedje azt.
- Piros korall tuile–lel és fehér harangvirágokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1471
- Feltöltés dátuma: 2019. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
La Myrtille
1 recept
Mivel ezt a tortát a Hemofília Világnapjára terveztem, ezért II. Miklós, orosz cár fia után neveztem el, aki a történelemben a leghíresebb hemofíliás volt. Az alapja egy nagyon gazdag csokoládétorta, ami minden bizonnyal a fiatalon elhunyt nagyherceg kedvence lett volna. A közepén lévő gyümölcsteazselé a gyermekek reggelét hivatott jelképezni, a benne lévő kakukkfű pedig a szabadban való kirándulások illatát idézi. Rajta egy nagyon gyümölcsös, vér színű ribizlikrém van, aminek egy kis balzsamecettel adtam egyedi, cári udvarba méltó komolyságot. Az egészet pedig egy nagyon selymes ruby csokoládéból készült krém koronázza meg, ami jelenleg a világ legkülönlegesebb csokoládéja, majdnem annyira ritka, mint a vérzékeny betegek…