Tintahal

Tintahal

Leírás

A kalamári rokona, kb. 30 cm hosszú puhatestű állat. Az olasz, spanyol konyhákban és Délnyugat-Franciaországban különös népszerűségnek örvend. Általában a testét megtöltve szokás fogyasztani. A tintájával rizottókat és tésztákat színeznek.

Mikor vegyem

Frissen amikor éppen kapható, mélyhűtve bármikor.

hogyan tároljam

A friss tintahalat mielőbb használjuk fel, addig is hűtőszekrényben tartsuk.

100g Tintahal

fehérjetartalom

15.58 g

zsírtartalom

233000.989 g

szénhidráttartalom

3.08 g

víztartalom

78.55 g

gramm tintahal?

Top ásványi anyagok

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Magnézium

33 mg

Kalcium

32 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

4.7 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.58 g

Zsír

telített zsírsav

0.358 g

egyszeresen telített zsírsav

0.107 g

többszörösen telített zsírsav

0.524 g

koleszterin

233 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

0.68 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Cink

1.53 mg

Réz

1.891 mg

Mangán

0.035 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

78.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.412 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

5 µg

Kolin

65 mg

Retinol

10 µg

E vitamin

1.2 mg

B12 vitamin

1.3 µg

A vitamin

10 µg

C vitamin

4.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...