Polipos ragu spanyolosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cárevics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83g polip68 kcal
-
83g tintahal77 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
67g dupla tejszín319 kcal
-
13g sonkahagyma5 kcal
-
19 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
67g tagliatelle247 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
870
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g polip410 kcal
-
500g tintahal460 kcal
-
300g garnéla213 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
400g dupla tejszín1916 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
114 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
400g tagliatelle1484 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5217
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
15.9g polip13 kcal
-
15.9g tintahal15 kcal
-
9.5g garnéla7 kcal
-
15.9g paradicsom3 kcal
-
12.7g dupla tejszín61 kcal
-
2.5g sonkahagyma1 kcal
-
4 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.8g fehérbor4 kcal
-
12.7g tagliatelle47 kcal
-
6.3g víz0 kcal
Összesen
167
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 332.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
870
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 255.6 g
Zsír
-
Összesen 266.4 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9368.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 793 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 678 mg
-
Foszfor 3714 mg
-
Nátrium 3313 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1994.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 110 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1208 micro
-
Kolin: 1002 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2247 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
5217
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 408 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db paradicsom
-
4 dl dupla tejszín
-
1 közepes db sonkahagyma
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
10 levél bazsalikom
-
1 citromból nyert citromlé
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1.5 dl fehérbor
-
40 dkg tagliatelle
-
2 dl víz
Elkészítés
- A fagyasztott tintahalat kiolvasztás és csíkokra darabolás után a bor, 2 gerezd fokhagyma és kevés víz keverékében pár perc alatt megfőzzük.
- A szintén kiengedett polipot a babérlevél és fél fej hagyma társaságában, bő vízben megfőzzük. Főzés után hideg vízben megmossuk, a polip vékony bőrét ledörzsöljük, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Pár nagyobb csápot félreteszünk, és kevés forró olívaolajon hirtelen kisütjük, a kész étel díszítéséhez.
- A rákokat elég langyos vízben a használatukig félretenni.
- A fél fej hagymát nagyon finomra vágjuk, és kevés olívaolajon kicsit megdinszteljük.
- Rátesszük a tenger gyümölcseit, sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a negyedekbe vágott paradicsomokat. (Mivel az utóbbi időben csak ízetlen paradicsomokhoz jutottam, így ez ügyben a konzerv változathoz fordultam. Ennél még a bőrt sem kell lehúzni.) Kicsit pároljuk, majd megszórjuk a citrom lereszelt héjával.
- Ügyelünk rá, hogy az elfőtt nedvességet kevés vízzel pótoljuk. Beleöntjük a tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot, majd kevés forralás után besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.
- Készre fűszerezzük kevés só és a citrom kifacsart levével.
- Kifőzzük a tagliatelle tésztát, és olívaolajjal összekeverjük.
- A tésztát a tányér közepébe halmozzuk, rátesszük a ragut, és csili paprikával, bazsalikom levéllel és parmezán sajt szeletekkel szórjuk meg. A tetejére tesszük a kisült polip csápokat. Jó étvágyat kívánok.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6715
- Feltöltés dátuma: 2014. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cárevics
11 recept
Nejemmel 3 kedvenc tengeri herkentyű van, amiért rajongunk. A rák, a polip és a tintahal. Ezt a három élőlényt hoztam össze az alábbi, katalán jellegű receptben.