Polip
Leírás
A polip külseje sokakban fenntartásokat ébreszthet, tény, hogy nem megnyerő megjelenése miatt kedvelik olya sokan. A tenger gyümölcsei közt előkelő helyet foglal el, különösen a bébi változata. Sokféleképpen elkészíthető: bármit is tervezünk vele, a legfinomabb végeredményt akkor érjük el, ha előfőzzük sós vízben, babérlevéllel, esetleg egész borsszemek, egy-két citromkarika és hagyma társaságában, s csak aztán grillezzük, sütjük stb.
Mikor vegyem
Frissen, amikor kapható éppen, mélyhűtve szinte bármikor hozzájuthatunk.
hogyan tároljam
A friss polipot a lehető leghamarabb készítsük el, addig is hűtőszekrényben, (jégágyon) tároljuk.
100g Polip
fehérjetartalom
14.91 g
zsírtartalom
48000.628 g
szénhidráttartalom
2.2 g
víztartalom
80.25 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
230 mg
Foszfor
186 mg
Kalcium
53 mg
Magnézium
30 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.36 g
Kolin
65 mg
C vitamin
5 mg
Niacin - B3 vitamin
2.1 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.91 g
Zsír
telített zsírsav
0.227 g
egyszeresen telített zsírsav
0.162 g
többszörösen telített zsírsav
0.239 g
koleszterin
48 g
ásványi anyagok
Kalcium
53 mg
Vas
5.3 mg
Magnézium
30 mg
Foszfor
186 mg
Nátrium
230 mg
Cink
1.68 mg
Réz
0.435 mg
Mangán
0.025 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
80.25 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.03 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.04 mg
Niacin - B3 vitamin
2.1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.5 mg
Folát
16 µg
Kolin
65 mg
Retinol
45 µg
E vitamin
1.2 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
20 µg
A vitamin
45 µg
C vitamin
5 mg
B6 vitamin
0.36 g