Polip

Polip

Leírás

A polip külseje sokakban fenntartásokat ébreszthet, tény, hogy nem megnyerő megjelenése miatt kedvelik olya sokan. A tenger gyümölcsei közt előkelő helyet foglal el, különösen a bébi változata. Sokféleképpen elkészíthető: bármit is tervezünk vele, a legfinomabb végeredményt akkor érjük el, ha előfőzzük sós vízben, babérlevéllel, esetleg egész borsszemek, egy-két citromkarika és hagyma társaságában, s csak aztán grillezzük, sütjük stb.

Mikor vegyem

Frissen, amikor kapható éppen, mélyhűtve szinte bármikor hozzájuthatunk.

hogyan tároljam

A friss polipot a lehető leghamarabb készítsük el, addig is hűtőszekrényben, (jégágyon) tároljuk.

100g Polip

fehérjetartalom

14.91 g

zsírtartalom

48000.628 g

szénhidráttartalom

2.2 g

víztartalom

80.25 g

gramm polip?

Top ásványi anyagok

Nátrium

230 mg

Foszfor

186 mg

Kalcium

53 mg

Magnézium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.36 g

Kolin

65 mg

C vitamin

5 mg

Niacin - B3 vitamin

2.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.91 g

Zsír

telített zsírsav

0.227 g

egyszeresen telített zsírsav

0.162 g

többszörösen telített zsírsav

0.239 g

koleszterin

48 g

ásványi anyagok

Kalcium

53 mg

Vas

5.3 mg

Magnézium

30 mg

Foszfor

186 mg

Nátrium

230 mg

Cink

1.68 mg

Réz

0.435 mg

Mangán

0.025 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

80.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

2.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

16 µg

Kolin

65 mg

Retinol

45 µg

E vitamin

1.2 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

20 µg

A vitamin

45 µg

C vitamin

5 mg

B6 vitamin

0.36 g

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!