r
Nosalty Logó

Valenciai paella 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Valenciai paella 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6732.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    3240 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 2857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét és a tengeri herkentyűket előkészítjük, tisztítjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc múlva beletehetjük a csirkecombokat, átsütjük, utána hozzáadjuk a tengeri herkentyűket is.
  3. Felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, sózzuk, hozzáadjuk a sáfrányt. Főzésnél vegyük figyelembe, hogy a csirkehús lassabban puhul meg, mint a tengeri herkentyűk.
  4. Kb. fél óra múlva, amikor a csirke már megpuhult, adjuk hozzá a rizst, főzés közben az elfőtt vizet pótolni kell. Hozzáadjuk a zöldborsót is.
  5. Kis lángon főzzük, amikor a rizs már majdnem megpárolódott, berakhatjuk a sütőbe 10 percre.
  6. Tálaláskor citromlével kínáljuk, és citromkarikákkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 47126
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paella az egyik legismertebb spanyol étel, szinte mindenki kipróbálja, amikor Spanyolországban jár. Én 10 évi kint tartózkodásom alatt sokszor elkészítettem ezt az ételt, sokáig keresgettem a megfelelő receptet, mivel akár hány ház, annyiféle képpen készítik. Végül egy andalúz barátnőm receptje alapján készítettem. Amit most meg is osztottam veletek.  Remélem, könnyen érthetően írtam le az elkészítés módját, nagy jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...