r
Nosalty Logó

Polip fehérboros paradicsomszószban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Polip fehérboros paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    2517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13465.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    10070 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    200 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük és ráfacsarjuk a citrom levét.
  2. Kis lábasban,a finomra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot, zsályával, sóval és borssal ízesítjük.Felforraljuk, kb. tíz percig gyöngyöztetjük, majd botmixerrel pépesítjük a szót, végül összerottyantjuk.
  3. Nyakon öntjük a polipot a paradicsomos szósszal és lefóliázva néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Hidegen tálaljuk, friss, ropogós kenyér kíséretében.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16749
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam megint a múltkori polipsalátát készíteni (bár isteni finom), jellegében is valami teljesen mást szerettem volna kipróbálni, így született ez a fehérboros, paradicsomos, zsályás verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...