adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g polip205 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
39g sonkahagyma14 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
30g citromlé7 kcal
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g polip410 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
60g citromlé13 kcal
Összesen
690
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
63.5g polip52 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.9g sonkahagyma4 kcal
-
1.7g kapribogyó0 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
7.6g citromlé2 kcal
Összesen
88
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3176 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 2288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 313.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 754 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6352.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 4577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 626.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 100 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 1509 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
690
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 262 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
2 kávéskanál só
-
0.5 gerezd fokhagyma
-
1 db sonkahagyma
-
1 ek kapribogyó
-
1 kis db paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel (ekkor könnyedén lejön a bőre) és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük.
- A fokhagymát és a sonkahagymát extra finomra vágjuk, a kapribogyókat pedig félbe. A paradicsomot kimagozzuk és apró kockákra vágjuk a húsát. A petrezselymet szintén finomra aprítjuk. Az összes előkészített hozzávalót a poliphoz adjuk, nyakon öntjük az olívaolajjal, ráfacsarjuk a citromok levét és alaposan összeforgatjuk.
- Lefóliázva hűtőbe tesszük 2-3 órára (ez fontos, mert hidegen fogyasztva lesz igazán finom, és kell egy kis idő is az ízek érvényesüléséhez).
- Friss, ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 33406
- Feltöltés dátuma: 2008. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Két évvel ezelőtt, egy barcelonai utazás alkalmával kedveltem meg igazán a polipot. Mégpedig a tapas bárokban gyakran választható polipsaláta formájában. M. Zs. barátunk készíti eképp.