r
Nosalty Logó

Polipsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Polipsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6352.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    4577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel (ekkor könnyedén lejön a bőre) és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük.
  2. A fokhagymát és a sonkahagymát extra finomra vágjuk, a kapribogyókat pedig félbe. A paradicsomot kimagozzuk és apró kockákra vágjuk a húsát. A petrezselymet szintén finomra aprítjuk. Az összes előkészített hozzávalót a poliphoz adjuk, nyakon öntjük az olívaolajjal, ráfacsarjuk a citromok levét és alaposan összeforgatjuk.
  3. Lefóliázva hűtőbe tesszük 2-3 órára (ez fontos, mert hidegen fogyasztva lesz igazán finom, és kell egy kis idő is az ízek érvényesüléséhez).
  4. Friss, ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 33406
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két évvel ezelőtt, egy barcelonai utazás alkalmával kedveltem meg igazán a polipot. Mégpedig a tapas bárokban gyakran választható polipsaláta formájában. M. Zs. barátunk készíti eképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...