r
Nosalty Logó

Polipsaláta újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Polipsaláta újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    200 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1011 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6601 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5202 micro
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chilipaprikát, egy maréknyi petrezselymet, 3 egész gerezd fokhagymát 3 evőkanál olívaolajjal együtt nagyobb fedeles serpenyőbe tesszük.Beletesszük a polipot, lefedjük és alacsony hőfokon kb. 90 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
  2. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk.
  3. 2 evőkanál olívaolajat egy lábasban felhevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fehérborecetet, hagyjuk elpárologni, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A burgonyát négy részre vágjuk, összekeverjük a megdinsztelt hagymával, sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy gerezd fokhagymát a kés lapjával összezúzunk, a maradék petrezselyemmel együtt felaprítjuk.
  6. Ha a polip kihűlt, felaprítjuk (ha egész polipból készült, akkor a nagyobb tapadókorongokat levágjuk, és kidobjuk). Tálba tesszük. Hozzáadjuk a citromlét, a fokhagymás petrezselymet, és a maradék olívaolajat. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A szárzellert juliennre-re vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
  8. A burgonyát összekeverjük a polippal, hozzáadjuk a metélőhagymát és zellert.
  9. A salátát összekeverjük a vinaigrette-tel, sózzuk-borsozzuk.
  10. Tálaláskor a salátát a tányérokon elegyengetjük, erre szedjük rá a burgonyás polipot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5349
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kaptam egy Giorgio Locatelli szakácskönyvet. Ebből származik ez a recept. Elméletileg előétel, de nálam mindhárom fogás szerepét betöltötte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...