Vinaigrette

A vinaigrette egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető alap dresszing, amelyet használhatunk salátaöntetként, mártásként, de akár marináláshoz is. Alap összetevői: 3 egység olaj, 1 egység ecet, illetve általában sót, borsot is adnak hozzá. A sót oldjuk fel az ecetben (mivel olajban nem oldódik), majd adjuk hozzá a borsot és végül állandó keverés mellett fokozatosan, lassan az olajat is. A házi majonéz készítéséhez hasonlóan adhatunk hozzá mustárt vagy tojássárgáját, amely javítja az állagát. Minél jobb minőségű ecetet, illetve olajat használunk, annál jobb minőségű vinaigrettet kapunk. Ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Az öntetet ízlés szerint ízesíthetjük, fűszerezhetjük, például fokhagymával, zöldfűszerekkel vagy chili paprikával. Különleges ízű öntet készítéséhez használjunk speciális hozzávalókat, például gyümölcsökből készült ecetet, vagy helyettesítsük az ecetet gyümölcslével (citrom, narancs vagy grapefruit). Amennyiben öntetnek használjuk, csak a közvetlenül a fogyasztás előtt öntsük vinaigrette-t a salátára, különben eláztatja.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyMiért érdemes bedobni a mosogatószivacsot a mosógépbe? Otthon Tippünk elmagyarázza!
A húsvét csúcspontjára érve, vasárnap sonkamentő kaszás levest, zöld színben pompázó babkát és tradicionális sárgatúrót készíthetünk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!