Vinaigrette
Leírás
A vinaigrette egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető alap dresszing, amelyet használhatunk salátaöntetként, mártásként, de akár marináláshoz is. Alap összetevői: 3 egység olaj, 1 egység ecet, illetve általában sót, borsot is adnak hozzá. A sót oldjuk fel az ecetben (mivel olajban nem oldódik), majd adjuk hozzá a borsot és végül állandó keverés mellett fokozatosan, lassan az olajat is. A házi majonéz készítéséhez hasonlóan adhatunk hozzá mustárt vagy tojássárgáját, amely javítja az állagát. Minél jobb minőségű ecetet, illetve olajat használunk, annál jobb minőségű vinaigrettet kapunk. Ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Az öntetet ízlés szerint ízesíthetjük, fűszerezhetjük, például fokhagymával, zöldfűszerekkel vagy chili paprikával. Különleges ízű öntet készítéséhez használjunk speciális hozzávalókat, például gyümölcsökből készült ecetet, vagy helyettesítsük az ecetet gyümölcslével (citrom, narancs vagy grapefruit). Amennyiben öntetnek használjuk, csak a közvetlenül a fogyasztás előtt öntsük vinaigrette-t a salátára, különben eláztatja.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Vinaigrette
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok