Vinaigrette

Vinaigrette

Leírás

A vinaigrette egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető alap dresszing, amelyet használhatunk salátaöntetként, mártásként, de akár marináláshoz is. Alap összetevői: 3 egység olaj, 1 egység ecet, illetve általában sót, borsot is adnak hozzá. A sót oldjuk fel az ecetben (mivel olajban nem oldódik), majd adjuk hozzá a borsot és végül állandó keverés mellett fokozatosan, lassan az olajat is. A házi majonéz készítéséhez hasonlóan adhatunk hozzá mustárt vagy tojássárgáját, amely javítja az állagát. Minél jobb minőségű ecetet, illetve olajat használunk, annál jobb minőségű vinaigrettet kapunk. Ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Az öntetet ízlés szerint ízesíthetjük, fűszerezhetjük, például fokhagymával, zöldfűszerekkel vagy chili paprikával. Különleges ízű öntet készítéséhez használjunk speciális hozzávalókat, például gyümölcsökből készült ecetet, vagy helyettesítsük az ecetet gyümölcslével (citrom, narancs vagy grapefruit). Amennyiben öntetnek használjuk, csak a közvetlenül a fogyasztás előtt öntsük vinaigrette-t a salátára, különben eláztatja.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Vinaigrette

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm vinaigrette?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...