r
Nosalty Logó

Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

335
Kalória
23.8g
Fehérje
39.2g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
187.6g
Víz
210.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    2425 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 1339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2629 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. Alacsony hőfokon és kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, óvatosan nehogy odaégjen.
  2. Adjuk hozzá a karikára szeletelt tintahalat, süssük aranybarnára, amíg levet ereszt, majd öntsük rá a bort és hagyjuk párolódni. Ha megpuhult, öntsük rá a forró vízzel kissé felhígított paradicsomlevet, végül adjuk hozzá a garnélákat és főzzük további 3 percig.
  3. A megfőzött tésztát öntsük le az elkészült a szósszal, díszítsük petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A tagliatelle Bologna városának, azaz az ’Emilia Romagna’ elnevezésű régió fővárosának egyik legjellegzetesebb tésztaféléje, több legenda is köthető hozzá. Augusto Majani, a híres humorista elmondása szerint a tagliatelle tészta kialakulásában Lucrezia Borgia szépsége is szerepet játszott: a történet szerint 1487-ben Giovanni II di Bentivoglio, Bologna akkori uralkodója felkérte főszakácsát, Mastro Zefiranot, hogy készítsen mennyi lakomát az épp Ferrarába utazó, gyönyörű Lucrezia Borgia tiszteletére, akit Alfonso D’Este herceg hitvesének szántak. A felkérésre a chef emlékezetes bankettet adott hihetetlen ételkülönlegességekkel. Felszolgáltak galambból illetve fogolyból készült finomságokat, valamint ezt az akkoriban újdonságnak számító tésztafélét is, amit Bentivoglio a tradicionális lasagne tészta felcsíkozásával készített. A hosszú, sárga tésztacsíkokat a történet szerint a hölgy csodás, hosszú szőke hajkoronája ihlette. www.barilla.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!