r
Nosalty Logó

Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    2425 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 1339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2629 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alacsony hőfokon és kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, óvatosan nehogy odaégjen.
  2. Adjuk hozzá a karikára szeletelt tintahalat, süssük aranybarnára, amíg levet ereszt, majd öntsük rá a bort és hagyjuk párolódni. Ha megpuhult, öntsük rá a forró vízzel kissé felhígított paradicsomlevet, végül adjuk hozzá a garnélákat és főzzük további 3 percig.
  3. A megfőzött tésztát öntsük le az elkészült a szósszal, díszítsük petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3076
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
Barilla 60 recept

A tagliatelle Bologna városának, azaz az ’Emilia Romagna’ elnevezésű régió fővárosának egyik legjellegzetesebb tésztaféléje, több legenda is köthető hozzá. Augusto Majani, a híres humorista elmondása szerint a tagliatelle tészta kialakulásában Lucrezia Borgia szépsége is szerepet játszott: a történet szerint 1487-ben Giovanni II di Bentivoglio, Bologna akkori uralkodója felkérte főszakácsát, Mastro Zefiranot, hogy készítsen mennyi lakomát az épp Ferrarába utazó, gyönyörű Lucrezia Borgia tiszteletére, akit Alfonso D’Este herceg hitvesének szántak. A felkérésre a chef emlékezetes bankettet adott hihetetlen ételkülönlegességekkel. Felszolgáltak galambból illetve fogolyból készült finomságokat, valamint ezt az akkoriban újdonságnak számító tésztafélét is, amit Bentivoglio a tradicionális lasagne tészta felcsíkozásával készített. A hosszú, sárga tésztacsíkokat a történet szerint a hölgy csodás, hosszú szőke hajkoronája ihlette. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...