Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43g tagliatelle158 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
12 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
59g tintahal54 kcal
-
59g garnéla42 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
170g tagliatelle631 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
48 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
235g tintahal216 kcal
-
235g garnéla167 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16.1g tagliatelle60 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
18.9g passzírozott paradicsom5 kcal
-
11.8g fehérbor10 kcal
-
4.3g petrezselyem2 kcal
-
22.2g tintahal20 kcal
-
22.2g garnéla16 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 646 micro
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4914 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 2425 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 750.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 755 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2793 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 2583 micro
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2629 micro
-
Lut-zea 244 micro
Hozzávalók
-
17 dkg tagliatelle
-
0.5 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
235 g tintahal
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Alacsony hőfokon és kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, óvatosan nehogy odaégjen.
- Adjuk hozzá a karikára szeletelt tintahalat, süssük aranybarnára, amíg levet ereszt, majd öntsük rá a bort és hagyjuk párolódni. Ha megpuhult, öntsük rá a forró vízzel kissé felhígított paradicsomlevet, végül adjuk hozzá a garnélákat és főzzük további 3 percig.
- A megfőzött tésztát öntsük le az elkészült a szósszal, díszítsük petrezselyemzölddel.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3072
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A tagliatelle Bologna városának, azaz az ’Emilia Romagna’ elnevezésű régió fővárosának egyik legjellegzetesebb tésztaféléje, több legenda is köthető hozzá. Augusto Majani, a híres humorista elmondása szerint a tagliatelle tészta kialakulásában Lucrezia Borgia szépsége is szerepet játszott: a történet szerint 1487-ben Giovanni II di Bentivoglio, Bologna akkori uralkodója felkérte főszakácsát, Mastro Zefiranot, hogy készítsen mennyi lakomát az épp Ferrarába utazó, gyönyörű Lucrezia Borgia tiszteletére, akit Alfonso D’Este herceg hitvesének szántak. A felkérésre a chef emlékezetes bankettet adott hihetetlen ételkülönlegességekkel. Felszolgáltak galambból illetve fogolyból készült finomságokat, valamint ezt az akkoriban újdonságnak számító tésztafélét is, amit Bentivoglio a tradicionális lasagne tészta felcsíkozásával készített. A hosszú, sárga tésztacsíkokat a történet szerint a hölgy csodás, hosszú szőke hajkoronája ihlette. www.barilla.hu