r
Nosalty Logó

Linguine háromféle szósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Linguine háromféle szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 2754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    733 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    1394 micro
  • β-karotin
    13271 micro
  • β-crypt
    4396 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    10967 micro
Összesen 2754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    421 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy munkafelületre vagy deszkára szórjuk, középen egy krátert képzünk benne, ide ütjük a tojásokat, öntjük az olívaolajat és dobjuk a csipet sót. A tojást összekeverésével kezdünk, aztán középről elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat, először villával, majd kézzel.
  2. A tésztabogyót félretesszük kb. 20-25 percre letakarva, hogy ne száradjon ki.
  3. Utána 4 részre vágjuk, és egyenként tésztanyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk, majd a metéltkészítővel hosszanti darabokra vágjuk. Közben folyamatosan nagyon halványan lisztezzük, ne ragadjanak a szálak össze.
  4. Forrásban lévő, sós vízben 3-4 perc alatt 'al dente' főzzük, és leszűrjük.

A paradicsomos szószhoz

  1. A zöldségeket tisztítjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt össze rottyantjuk az egészet. Nem kell szétfőzni, maradjanak meg az ízek!
  3. Végül frissen vágott bazsalikomcsíkokkal, sóval, őrölt borssal keverjük.

A garnélás feltéthez

  1. Olívaolajon megpirítjuk először a tisztított garnélát, majd hozzáadjuk az apró formákra vágott cukkinit, végül a hagymakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel szórjuk, végül frissen aprított petrezselyemzölddel keverjük.

A kalamáris feltéthez

  1. A konyhakész kalmárokat karikára vágjuk, a lábakról levágjuk az esetleges kemény felső részt.
  2. Olívaolajon megpirítjuk először a tintahalat, hozzáadjuk a sütőtökkockákat, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a hagymakarikákat, végül a frissen aprított petrezselymet.

Tálalás

  1. A tésztát elosztva rögtön a szószokba szedjük, összekeverjük, és pici díszítéssel azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3310
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 12.

Ajánló

Ezek a fogások külön-külön is nagyszerűek, de még jobbak együtt, ha többfélét szeretnél kóstolni egyidőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme az Osteria Sorrentina kedvenc tésztaételei egy csokorban. Most éppen nem nagyon utazhatunk, ezért készítsük el otthon, aztán, ha majd rendeződik a helyzet, érdemes lesz Itáliában, Sorrentóban is megkóstolni!

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...