Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
67g rizottó rizs239 kcal
-
67g hal38 kcal
-
42g kagyló22 kcal
-
42g garnéla30 kcal
-
42g tintahal38 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
83g alaplé6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g rizottó rizs1432 kcal
-
400g hal230 kcal
-
250g kagyló129 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
250g tintahal230 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
15.5g rizottó rizs56 kcal
-
15.5g hal9 kcal
-
9.7g kagyló5 kcal
-
9.7g garnéla7 kcal
-
9.7g tintahal9 kcal
-
7.8g zöldborsó6 kcal
-
3.9g paprika1 kcal
-
3.9g paradicsom1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
19.4g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 894 micro
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 178.9 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1060 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7560.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 419 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 3705 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1172.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 303 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1274 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 1519 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5361 micro
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 208 micro
Hozzávalók
-
40 dkg rizottó rizs
-
25 dkg garnéla
-
20 dkg zöldborsó
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
- Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).
- A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
- Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7439
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sok évvel ezelőtt Olaszországban szerettük meg a tengeri herkentyűket mindenféle változatban. Később eljutottunk Spanyolországba is, ahol életünk első paelláját ettük. Rengeteg változatban készítik, csirkével, nyúllal, homárral, hallal, szinte felsorolni sem lehet. Bár elsőre drágának tűnnek az alapanyagok, de mivel kevés kell belőlük, így hétköznap is elérhető ez a finomság. Amit be kell tartani, az a főzési idő akár a tintahal, akár a hal vagy rák esetében. A tintahalat vagy nagyon erős lángon 1-1,5 percig sütjük, vagy 45-50 percig főzzük, különben rágós lesz, mint a radírgumi. A héjas kagylót csak akkor használjuk fel, ha még zárva van, jobb helyeken átválogatva kapjuk. Amelyik nyitva van, azt kopogtassuk meg, és ha rövid időn belül nem csukódik össze, akkor dobjuk ki. Főzésnél 3-4 perc kell nekik, illetve amíg ki nem nyílnak. Ha zárva marad, akkor habár fájó szívvel is, de szabaduljunk meg tőle! A harcsa kb. 10-15 perc alatt fő meg, a rákoknak is elég 3-4 perc. Lehet, macerásnak tűnik, de jó szervezéssel fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk. Harcsa helyett használhatunk 1-2 filézett csirkecombot vagy nyulat, amit természetesen külön edényben megpirítunk egy kis olajban, és úgy adjuk a rizshez.