adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63g tészta232 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g tintahal115 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
188g hal alaplé13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
596
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g tészta928 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g tintahal460 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
750g hal alaplé53 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2383
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
12.5g tészta46 kcal
-
10g zöldpaprika2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
25g tintahal23 kcal
-
10g garnéla7 kcal
-
4.3g olívaolaj38 kcal
-
37.6g hal alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
120
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1772.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 186 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
596
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.8 g
Zsír
-
Összesen 98 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7091.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 443 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2115 mg
-
Nátrium 3775 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 743.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 672 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
2383
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db zöldpaprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
50 dkg tintahal
-
1 dl olívaolaj
-
7.5 dl hal alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt220 fokraelőmelegítjük.
- Egy sütőbe is berakható serpenyőben egy kevés olívaolajon a rákokat megsütjük, majd kiszedjük.
- A maradék olajon a vékonyra felkarikázott fokhagymát, az apró kockára felvágott paprikát és a tintahalat megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a tésztát, pár percig ezt is pirítjuk.
- Felöntjük a halalaplével.
- 20 percre sütőbe rakjuk.
- Kiszedjük, és belekeverjük az előzőleg megsütött rákokat.
- Aiolival tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10859
- Feltöltés dátuma: 2010. április 21.
Ajánló
Bővebben a Fideuá-ról ITT.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Barcelonában, egy kis katalán étteremben ettem ezt az ételt. Vettem gyorsan a gyűjteményembe egy szakácskönyvet, abból készítettem ezt a "tésztaságot". Elméletileg paella készítésére kifejlesztett serpenyőben kellene sütni, de nem reklamáltak a rákok a magyar serpenyőben sem. Tökéletes hozzá a fagyasztva kapható tenger gyümölcsei mix is.