Levescsont
Leírás
A levescsontból általában zöldségekkel és fűszerekkel csontlé, vagy alaplé készíthető. A csontlé színe és megnevezése elkészítésétől függően lehet fehér vagy barna. Fehér, ha a hozzávalók rögtön a főzővízbe kerülnek, barna, ha főzés előtt megpirítják őket. Levescsont általában marha- vagy sertéscsont. A borjúcsont főzésével zselatint nyerünk, amitől az alaplevek különösen lágyak és ízletesek lesznek. A marhalábszárcsont velőt tartalmaz, az ebből készült leves igazi ínyencség a velőscsont kedvelői számára. Levescsontból nem csak csontlé, hanem különféle mártások is készíthetők. A csontlé fontos alapanyaga a különféle krémleveseknek, főzelékeknek, raguknak, húsételeknek, főzhetjük benne a rizst, krumplit. Érdemes jó nagy adagot megfőzni belőle, és kisebb edényekben a fagyasztóban tárolni, így bármikor kéznél lehet a kívánt mennyiség a készülő ételhez.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Levescsont
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok