Levescsont

Levescsont

Leírás

A levescsontból általában zöldségekkel és fűszerekkel csontlé, vagy alaplé készíthető. A csontlé színe és megnevezése elkészítésétől függően lehet fehér vagy barna. Fehér, ha a hozzávalók rögtön a főzővízbe kerülnek, barna, ha főzés előtt megpirítják őket. Levescsont általában marha- vagy sertéscsont. A borjúcsont főzésével zselatint nyerünk, amitől az alaplevek különösen lágyak és ízletesek lesznek. A marhalábszárcsont velőt tartalmaz, az ebből készült leves igazi ínyencség a velőscsont kedvelői számára. Levescsontból nem csak csontlé, hanem különféle mártások is készíthetők. A csontlé fontos alapanyaga a különféle krémleveseknek, főzelékeknek, raguknak, húsételeknek, főzhetjük benne a rizst, krumplit. Érdemes jó nagy adagot megfőzni belőle, és kisebb edényekben a fagyasztóban tárolni, így bármikor kéznél lehet a kívánt mennyiség a készülő ételhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Levescsont

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm levescsont?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk