Borsóleves vajas galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
50g levescsont0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
24 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
333g víz0 kcal
A galuskához
-
4g vaj25 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
300g levescsont0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A galuskához
-
21g vaj151 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
899
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
9.1g levescsont0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3g paprika0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
5.4g fehérrépa3 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
4.5g zöldborsó4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
60.4g víz0 kcal
A galuskához
-
0.6g vaj5 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
27
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 452.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1246 micro
-
β-karotin 3096 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2713.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2076 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 7476 micro
-
β-karotin 18575 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4795 micro
Összesen
899
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 226 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
30 dkg levescsont
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
15 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 l víz
A galuskához
-
1.5 ek vaj
-
1 db tojás
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 csipet só
Elkészítés
A leveshez
- Ahúst előfőzzük, habját leszedjük.
- Kis olajban enyhén (kb. 5 perc) elődinszteljük (előpirítjuk) a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockákra vágott zellert meg fokhagymát. Ha kezdjük érezni a zöldség illatát, jó úton haladunk.
- Utána megszórjuk borssal, kiskanálnyi pirospaprikával, majorannával, és felöntjük a hús levével. (Aki szereti majszolni a csontot, azt is.)
- Egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, sót vagy ételízesítőt. Lassú tűzön félkészre főzzük, mert jön a borsó, aminek még kell idő.
- Ha már majdnem kész, belekanalazzuk a vajas galuskákat, és akkor már tényleg OK :)
- Vajas galuska elkészítése:
- 1-1,5 kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen.
- Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe, majd készre főzzük.
- Receptkönyvben: 432
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 134265
- Feltöltés dátuma: 2010. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha ezt a levest készítem, kb. egy fél éve már másként állok hozzá, vajas galuskát szaggatok bele. Viszont még egyet spékeltem rajta. Ha tarját készítek, de nincs szükségem a csontra, mindig lefagyasztom, mert hasonló jellegű levesekhez remek ízesítő. De csont nélkül is jó, ha nem lenne, vagy vegetáriánus főzné ezt a finom levest.