r
Nosalty Logó

Borsóleves vajas galuskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borsóleves vajas galuskával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

151
Kalória
4.2g
Fehérje
19.4g
Szénhidrátok
6.7g
Zsír
452.3g
Víz
37.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
5.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 899 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3096 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2713.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    7476 micro
  • β-karotin
    18575 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4795 micro
Összesen 899 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Ahúst előfőzzük, habját leszedjük.
  2. Kis olajban enyhén (kb. 5 perc) elődinszteljük (előpirítjuk) a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockákra vágott zellert meg fokhagymát. Ha kezdjük érezni a zöldség illatát, jó úton haladunk.
  3. Utána megszórjuk borssal, kiskanálnyi pirospaprikával, majorannával, és felöntjük a hús levével. (Aki szereti majszolni a csontot, azt is.)
  4. Egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, sót vagy ételízesítőt. Lassú tűzön félkészre főzzük, mert jön a borsó, aminek még kell idő.
  5. Ha már majdnem kész, belekanalazzuk a vajas galuskákat, és akkor már tényleg OK :)
  6. Vajas galuska elkészítése:
  7. 1-1,5 kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen.
  8. Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe, majd készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ha ezt a levest készítem, kb. egy fél éve már másként állok hozzá, vajas galuskát szaggatok bele. Viszont még egyet spékeltem rajta. Ha tarját készítek, de nincs szükségem a csontra, mindig lefagyasztom, mert hasonló jellegű levesekhez remek ízesítő. De csont nélkül is jó, ha nem lenne, vagy vegetáriánus főzné ezt a finom levest.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!