r
Nosalty Logó

Csontlé

witch
Csontlé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

54
Kalória
1.7g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
603.6g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    603.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 54 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15326.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    13548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    7242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3644 micro
Összesen 648 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 5 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékba rakjuk bele a csontokat. Adjuk hozzá a hagymákat félbevágva, amit csak megmostunk, és a gyökérrésznél jól megsikáltunk kefével. A répákat szintén mossuk meg, nem pucoljuk ezeket sem, félbevágjuk. A halványító zeller gyökér felőli részét levágjuk, leöblítjük, nagyobb darabokra vágva rakjuk a fazékba. A karalábét, zellergumót pucoljuk, mossuk, félbevágjuk. A fokhagyma fejet keresztbe vágjuk félbe, és úgy ahogy van, héjastól mehet az edénybe. Dobjuk bele a petrezselymet meg a kakukkfüvet, sózzuk, és a borsot is belerakjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, felforraljuk. Kis lángon néhány óráig főzzük.
  3. Tésztaszűrőbe rakunk sűrű gézt (többrét hajtva), és leszűrjük a levest.
  4. Ha az időnk engedi, hűtőbe rakjuk, és hidegen kanalazzuk le a zsírt a tetejéről. Ha sietünk, akkor papír kéztörlőt mártunk bele, és így zsírtalanítjuk. Attól függ, mennyi van a tetején, készítsük oda a szemetest, mert több részletben tudjuk leszedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 240 p

Recept alapján csak az utóbbi két alkalommal főztem csontlét (Ina Garten receptje volt a kiindulópont). Az elsőben volt bárány, marha, sertés és sült csirke csontja. Igazán jóízű, tartalmas leves lett, amit rögtön lehet fogyasztani. A második pedig nagyobb részben pulykacsontból meg kevés csirkecsont felhasználásával főzött volt, ami inkább alaplének felel meg jobban, mert nem olyan karakteres ízű.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...