adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
208g levescsont0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
1 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
11g zeller4 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
54
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2500g levescsont0 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
10 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6000g víz0 kcal
Összesen
648
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
24.6g levescsont0 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
1.8g fehérrépa1 kcal
-
0.8g halványító zeller0 kcal
-
2.4g karalábé0 kcal
-
1.3g zeller0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
59g víz0 kcal
Összesen
5
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 1129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 603.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1032 micro
-
β-karotin 2667 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
54
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15326.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 13548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 7242.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3181 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 32008 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 3644 micro
Összesen
648
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
5
kcal
Hozzávalók
-
2.5 kg levescsont
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
5 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
0.5 közepes db zeller
-
1 fej fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor kakukkfű
-
3 ek só
-
6 l víz
Elkészítés
- Egy nagy fazékba rakjuk bele a csontokat. Adjuk hozzá a hagymákat félbevágva, amit csak megmostunk, és a gyökérrésznél jól megsikáltunk kefével. A répákat szintén mossuk meg, nem pucoljuk ezeket sem, félbevágjuk. A halványító zeller gyökér felőli részét levágjuk, leöblítjük, nagyobb darabokra vágva rakjuk a fazékba. A karalábét, zellergumót pucoljuk, mossuk, félbevágjuk. A fokhagyma fejet keresztbe vágjuk félbe, és úgy ahogy van, héjastól mehet az edénybe. Dobjuk bele a petrezselymet meg a kakukkfüvet, sózzuk, és a borsot is belerakjuk.
- Felöntjük a vízzel, felforraljuk. Kis lángon néhány óráig főzzük.
- Tésztaszűrőbe rakunk sűrű gézt (többrét hajtva), és leszűrjük a levest.
- Ha az időnk engedi, hűtőbe rakjuk, és hidegen kanalazzuk le a zsírt a tetejéről. Ha sietünk, akkor papír kéztörlőt mártunk bele, és így zsírtalanítjuk. Attól függ, mennyi van a tetején, készítsük oda a szemetest, mert több részletben tudjuk leszedni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 12183
- Feltöltés dátuma: 2015. február 17.
Ajánló
Lefagyasztva 3 hónapig tárolhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Recept alapján csak az utóbbi két alkalommal főztem csontlét (Ina Garten receptje volt a kiindulópont). Az elsőben volt bárány, marha, sertés és sült csirke csontja. Igazán jóízű, tartalmas leves lett, amit rögtön lehet fogyasztani. A második pedig nagyobb részben pulykacsontból meg kevés csirkecsont felhasználásával főzött volt, ami inkább alaplének felel meg jobban, mert nem olyan karakteres ízű.