Gulyásleves csipetkével Dinától
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg levescsont
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
6 db burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
4 ek fűszerpaprika
-
1 ek csípős paprikakrém
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek napraforgó olaj
-
3 l víz
A csipetkéhez
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
143g levescsont0 kcal
-
73g vöröshagyma27 kcal
-
46g sárgarépa17 kcal
-
26g fehérrépa16 kcal
-
86g burgonya50 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
61 kcal
-
429g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
16g tojás20 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
1000g levescsont0 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
3000g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
16.9g levescsont0 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
10.2g burgonya6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
50.8g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
1.9g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 605.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1428 micro
-
β-karotin 3971 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 972 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 4235.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2927 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 9998 micro
-
β-karotin 27795 micro
-
β-crypt 999 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4331 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Elkészítés
A leveshez
- A húst megmossuk, ha szükséges, tisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.
- Ha a hagyma zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.Megszórjuk sóval,pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikakrémet, az őrölt köményt és ízlés szerint őröltborsot.
- Lassú tűzön főzzük. A főzés közben elfőtt levet mindig pótoljuk.
- Közben a zöldségeket megpucoljuk, lehetőség szerint egyforma nagyságúra daraboljuk.
- Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket (a krumplit később adjuk hozzá, mert hamarabb megfő!),az egész fokhagymát, a babérlevelet és az egész borsot.
- Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, szükség szerint tovább ízesítjük, és lassú tűzön főzzük tovább.
- Ezalatt csipetkét készítünk: a tojást kicsi
- Itt üzenhetsz a szerkesztőségnek, ha valamely alapanyagot nem találod vagy kérdésed lenne. Kitöltése nem kötelező!
- hozzávalók:
- t felverjük, sózzuk, majd annyi liszttel amennyit felvesz, félkemény tésztát gyúrunk.
- Ha a zöldségek megfőttek, a leveshez adjuk a krumplit, majd 5-10 perc múlva beleszaggatjuk a tésztát.
- A tészta és a krumpli hamar megfő, kóstolással ellenőrizhetjük, mikor készült el a leves.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 150 perc
- Főzés módja: bográcsos
Bár nem vagyunk leves pártiak, ez a magyaros étel nem hiányozhat az itthoni menüből. Csontos hússal és sok-sok csipetkével szeretjük. A paprikakrém enyhe csípős ízt ad a levesnek, de akik szeretik az erőset, 1-2 db erős paprikát főzhetnek a levesbe. Szerintem a jó gyulyáslevesnek 2 titka van. Jó sok hagymával készítsünk sűrű, szaftos pörkölt alapot. És mindig annyi vízzel pótoljuk az elfőtt levet, amennyi éppen szükséges. Ha va rá lehetőség, érdemes bográcsban is elkészíteni. Az enyhe füstös íz hatására még pikánsabb lesz a leves! :)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!