r
Nosalty Logó

Gulyásleves csipetkével Dinától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dina79
Gulyásleves csipetkével Dinától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

252
Kalória
6.4g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
8.9g
Zsír
605.1g
Víz
51.4g
Koleszterin
5.9g
Rost
6.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1759 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1428 micro
  • β-karotin
    3971 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    4235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2927 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9998 micro
  • β-karotin
    27795 micro
  • β-crypt
    999 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4331 micro
Összesen 1759 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst megmossuk, ha szükséges, tisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.
  3. Ha a hagyma zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.Megszórjuk sóval,pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikakrémet, az őrölt köményt és ízlés szerint őröltborsot.
  4. Lassú tűzön főzzük. A főzés közben elfőtt levet mindig pótoljuk.
  5. Közben a zöldségeket megpucoljuk, lehetőség szerint egyforma nagyságúra daraboljuk.
  6. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket (a krumplit később adjuk hozzá, mert hamarabb megfő!),az egész fokhagymát, a babérlevelet és az egész borsot.
  7. Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, szükség szerint tovább ízesítjük, és lassú tűzön főzzük tovább.
  8. Ezalatt csipetkét készítünk: a tojást kicsi
  9. Itt üzenhetsz a szerkesztőségnek, ha valamely alapanyagot nem találod vagy kérdésed lenne. Kitöltése nem kötelező!
  10. hozzávalók:
  11. t felverjük, sózzuk, majd annyi liszttel amennyit felvesz, félkemény tésztát gyúrunk.
  12. Ha a zöldségek megfőttek, a leveshez adjuk a krumplit, majd 5-10 perc múlva beleszaggatjuk a tésztát.
  13. A tészta és a krumpli hamar megfő, kóstolással ellenőrizhetjük, mikor készült el a leves.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 150 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Bár nem vagyunk leves pártiak, ez a magyaros étel nem hiányozhat az itthoni menüből. Csontos hússal és sok-sok csipetkével szeretjük. A paprikakrém enyhe csípős ízt ad a levesnek, de akik szeretik az erőset, 1-2 db erős paprikát főzhetnek a levesbe. Szerintem a jó gyulyáslevesnek 2 titka van. Jó sok hagymával készítsünk sűrű, szaftos pörkölt alapot. És mindig annyi vízzel pótoljuk az elfőtt levet, amennyi éppen szükséges. Ha va rá lehetőség, érdemes bográcsban is elkészíteni. Az enyhe füstös íz hatására még pikánsabb lesz a leves! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!