r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves

NS
Májgaluskaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

229
Kalória
13.3g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
699.4g
Víz
196.8g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 918 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    1866 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7677 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5868 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    17967 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 918 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsos csontot alaposan megmossuk.
  2. Hidegvízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
  3. Ha már nem habziktovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat, az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
  4. Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát.Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
  6. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Kezdő háziasszonyként sokat foglalkoztatott a májgaluska elkészítése. A puha és a kemény közötti ideális állag elérése "némi" kísérletezés után (pár száz szétmállott és pár száz  "kőgombóc" után) sikerült! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...