Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g levescsont0 kcal
-
625g víz0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
34g fehérrépa22 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
6g zöldborsó5 kcal
-
64g karfiol6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
31g cérnametélt116 kcal
-
1 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g levescsont0 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
57g káposztalevél14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
250g cérnametélt928 kcal
-
12 kcal
Összesen
1521
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
12.4g levescsont0 kcal
-
62.1g víz0 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
1.2g burgonya1 kcal
-
2.2g karalábé0 kcal
-
2g zeller1 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0.7g káposztalevél0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.6g zöldborsó1 kcal
-
6.3g karfiol1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.1g cérnametélt12 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
19
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 769.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3200.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 6155.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2600 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 403 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 977 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1107 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9949 micro
-
β-karotin 26230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4544 micro
Összesen
1521
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 db burgonya
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis fej karfiol
-
só ízlés szerint
-
10 szem fekete bors
-
1 csipet köménymag
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, és egy fazék vízben, ami bővel ellepi a húst feltesszük főlni. Sózzuk. (Én 2-3 kiskanál sót szoktam beletenni.)
- A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, zöldséget kettévágjuk, persze csak ha nagy. A burgonyát egyben hagyjuk, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag karikákra vágjuk (2-3 karika elég), a petrezselymet és a káposztát fehér cérnával összekötjük, a karfiolt egyben hagyjuk. Ha túl nagy a karfiol, akkor próbáljuk meg úgy félbevágni, hogy ne hulljon rózsáira, hanem maradjon egyben.
- Mikor felforrt a hús, akkor egy habszedő kanállal lehabozzuk, és beletesszük a zöldségeket.
- Most lehet beletenni a szemes borsot, az erős paprikát (de hangsúlyozom csak akkor, ha szeretitek a csípőset, erőset, bár ha nem fő szét, nem lesz erős).
- Kb. 2-3 órát főzzük, de ez lehet kevesebb és több idő is, attól függ, milyen a hús, és milyen vastagok a zöldségek. A karfiol gyorsan megfő, úgyhogy hamarabb ki kell szedni.
- Mikor minden megfőtt, a zöldségeket és a húst is kiszedjük külön-külön tányérra egy szűrőlapát segítségével. A levest pedig leszűrjük egy másik fazékba.
- A levestésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor mindent az asztalra teszünk, és mindenki szed magának, annyit és azt, amit szeretne. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 9497
- Feltöltés dátuma: 2013. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Nálam vasárnap nem múlhat el húsleves nélkül. A családunkban hagyomány, hogy vasárnaponként összeül a család, és egy nagy tányér húslevest fogyaszt el.