r
Nosalty Logó

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1521 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    6155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    977 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9949 micro
  • β-karotin
    26230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4544 micro
Összesen 1521 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és egy fazék vízben, ami bővel ellepi a húst feltesszük főlni. Sózzuk. (Én 2-3 kiskanál sót szoktam beletenni.)
  2. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, zöldséget kettévágjuk, persze csak ha nagy. A burgonyát egyben hagyjuk, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag karikákra vágjuk (2-3 karika elég), a petrezselymet és a káposztát fehér cérnával összekötjük, a karfiolt egyben hagyjuk. Ha túl nagy a karfiol, akkor próbáljuk meg úgy félbevágni, hogy ne hulljon rózsáira, hanem maradjon egyben.
  3. Mikor felforrt a hús, akkor egy habszedő kanállal lehabozzuk, és beletesszük a zöldségeket.
  4. Most lehet beletenni a szemes borsot, az erős paprikát (de hangsúlyozom csak akkor, ha szeretitek a csípőset, erőset, bár ha nem fő szét, nem lesz erős).
  5. Kb. 2-3 órát főzzük, de ez lehet kevesebb és több idő is, attól függ, milyen a hús, és milyen vastagok a zöldségek. A karfiol gyorsan megfő, úgyhogy hamarabb ki kell szedni.
  6. Mikor minden megfőtt, a zöldségeket és a húst is kiszedjük külön-külön tányérra egy szűrőlapát segítségével. A levest pedig leszűrjük egy másik fazékba.
  7. A levestésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor mindent az asztalra teszünk, és mindenki szed magának, annyit és azt, amit szeretne. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9497
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Nálam vasárnap nem múlhat el húsleves nélkül. A családunkban hagyomány, hogy vasárnaponként összeül a család, és egy nagy tányér húslevest fogyaszt el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...