r
Nosalty Logó

Nyúl, cékla, vízitorma

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Az ételművész (Adam Jones)
Nyúl, cékla, vízitorma
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Nyúl

Nyúl mártás

Nyúl krokett

Vízitorma

Mustáros majonéz

Egyebek

1298
Kalória
77.4g
Fehérje
78.7g
Szénhidrátok
68.8g
Zsír
659.1g
Víz
273.6g
Koleszterin
15.7g
Rost
26.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Nyúl mártás

Nyúl krokett

Vízitorma

Mustáros majonéz

Egyebek

Összesen 1298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Nyúl mártás

Nyúl krokett

Vízitorma

Mustáros majonéz

Egyebek

Összesen 2593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Nyúl mártás

Nyúl krokett

Vízitorma

Mustáros majonéz

Egyebek

Összesen 77 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23249.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    21655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    659.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 1298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46499.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    43310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    904 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4652 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 2593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Nyúl

  1. A püréhez a vízitorma leveleit blansírozzuk lobogó sós vízben, majd tegyük jéghideg vízbe. Keverjük össze az ecettel, olívaolajjal és mustárral. Nyomkodjuk át egy finom szűrőn, majd tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  2. A mustáros majonézhez keverjük össze a mustárt a majonézzel, és fűszerezzük, ha szükséges. Tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  3. A cékla colaslaw-hoz sózzuk be a céklát, hagyjuk állni 10 percig, majd enyhén öblítsük le és szárítsuk meg. Keverjük össze fél kanál mustáros majonézzel.
  4. A nyúl szószhoz hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a nyúl csontjait, és pirítsuk aranybarnára. Majd vegyük ki és tegyük félre. Adjuk hozzá a zellert, a répát, fokhagymát és hagymát, ezeket is pirítsuk le. Adjuk hozzá a bort és a madeirát, és addig gyöngyöztessük, amíg szirupszerű nem less. Tegyünk vissza a csontokat, sózzuk, adjunk hozzá fokhagymát, fűszereket, alaplevet, és főzzük 45 percig, néha zsírozzuk le a tetejét. Ha kész, szűrjük át gézen, majd forraljuk be a felére.
  5. A kroketthez melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Olvasszuk meg a kacsazsírt, és tegyük bele a combot, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá kakukkfüvet és fokhagymát, fedjük le fóliával és helyezzük a sütőbe három órára. Majd vegyük ki és kicsit hagyjuk kihűlni a zsírban, majd bőrözzük le, csontozzuk ki a húst. Keverjük hozzá az aprított tárkonyt és annyi zsírt, hogy ellepje. Ha szükséges, sózzuk még, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt formába szorosan, és tegyük hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, vágjuk félbe, panírozzuk be, először lisztbe, majd tojásba, aztán a panko morzsába, és tálalás előtt süssük aranybarnára 165 fokon olajban.
  6. A sült céklához a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Borítsuk be a céklákat sóval, és csomagoljuk fóliába, süssük három órán keresztül, vagy amíg megpuhul. Ha kész, langyosan hámozzuk meg és hűtsük le. Vágjuk cikkekre, és tálalás előtt keverjük el Maldon sóval és olívaolajjal.
  7. A ropogós szalonnához melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a szalonnát sütőpapírra, majd tegyünk a tetejére is papírt. Így süssünk 6-8 percen keresztül, amíg ropogós nem lesz.
  8. A nyúlgerinceket pirítsuk körben egy serpenyőben. Adjunk hozzá vajat is, pirítsuk körbe azzal is. Kenjük be a mártással, majd pirítsuk ezzel is, amíg enyhén ragacsos nem lesz. Akkor távolítsuk el a serpenyőből és forgassuk meg a zabban.
  9. Tálaláskor a vízitormapürét pöttyözzük körbe a tányéron a mustáros majonézzel. Tegyük a tányérra céklát és cékla remuládot. Majd helyezzük el rajta a nyulat és a ropogós szalonnát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 180 perc

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!