Nyúl, cékla, vízitorma
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
Nyúl mártás
-
50g levescsont0 kcal
-
71 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
Nyúl krokett
-
75g nyúlcomb102 kcal
-
250g kacsazsír0 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g panko49 kcal
Vízitorma
Mustáros majonéz
Egyebek
-
377g cékla108 kcal
-
50g só0 kcal
-
25g zab97 kcal
-
25g angolszalonna44 kcal
Összesen
1298
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
Nyúl mártás
-
100g levescsont0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g só0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
400g csirke alaplé28 kcal
Nyúl krokett
-
150g nyúlcomb204 kcal
-
500g kacsazsír0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g panko99 kcal
Vízitorma
Mustáros majonéz
Egyebek
-
753g cékla217 kcal
-
100g só0 kcal
-
50g zab195 kcal
-
50g angolszalonna88 kcal
Összesen
2593
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
Nyúl mártás
-
3g levescsont0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.2g sárgarépa0 kcal
-
0.6g halványító zeller0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fehérbor2 kcal
-
0.8g fehérbor1 kcal
-
12.1g csirke alaplé1 kcal
Nyúl krokett
-
4.5g nyúlcomb6 kcal
-
15.1g kacsazsír0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.8g panko3 kcal
Vízitorma
Mustáros majonéz
Egyebek
-
22.8g cékla7 kcal
-
3g só0 kcal
-
1.5g zab6 kcal
-
1.5g angolszalonna3 kcal
Összesen
77
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23249.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 997 mg
-
Nátrium 21655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 659.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2326 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1523 micro
Összesen
1298
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 154.7 g
Zsír
-
Összesen 137.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46499.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 1994 mg
-
Nátrium 43310 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1318.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 904 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4652 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3045 micro
Összesen
2593
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1407.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 1311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Nyúl
Nyúl mártás
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál só
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 szál kakukkfű
-
2 szál tárkony
-
1 db babérlevél
-
100 ml fehérbor
-
400 ml csirke alaplé
Nyúl krokett
Vízitorma
Mustáros majonéz
Egyebek
-
3 db cékla
Elkészítés
Nyúl
- A püréhez a vízitorma leveleit blansírozzuk lobogó sós vízben, majd tegyük jéghideg vízbe. Keverjük össze az ecettel, olívaolajjal és mustárral. Nyomkodjuk át egy finom szűrőn, majd tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
- A mustáros majonézhez keverjük össze a mustárt a majonézzel, és fűszerezzük, ha szükséges. Tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
- A cékla colaslaw-hoz sózzuk be a céklát, hagyjuk állni 10 percig, majd enyhén öblítsük le és szárítsuk meg. Keverjük össze fél kanál mustáros majonézzel.
- A nyúl szószhoz hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a nyúl csontjait, és pirítsuk aranybarnára. Majd vegyük ki és tegyük félre. Adjuk hozzá a zellert, a répát, fokhagymát és hagymát, ezeket is pirítsuk le. Adjuk hozzá a bort és a madeirát, és addig gyöngyöztessük, amíg szirupszerű nem less. Tegyünk vissza a csontokat, sózzuk, adjunk hozzá fokhagymát, fűszereket, alaplevet, és főzzük 45 percig, néha zsírozzuk le a tetejét. Ha kész, szűrjük át gézen, majd forraljuk be a felére.
- A kroketthez melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Olvasszuk meg a kacsazsírt, és tegyük bele a combot, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá kakukkfüvet és fokhagymát, fedjük le fóliával és helyezzük a sütőbe három órára. Majd vegyük ki és kicsit hagyjuk kihűlni a zsírban, majd bőrözzük le, csontozzuk ki a húst. Keverjük hozzá az aprított tárkonyt és annyi zsírt, hogy ellepje. Ha szükséges, sózzuk még, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt formába szorosan, és tegyük hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, vágjuk félbe, panírozzuk be, először lisztbe, majd tojásba, aztán a panko morzsába, és tálalás előtt süssük aranybarnára 165 fokon olajban.
- A sült céklához a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Borítsuk be a céklákat sóval, és csomagoljuk fóliába, süssük három órán keresztül, vagy amíg megpuhul. Ha kész, langyosan hámozzuk meg és hűtsük le. Vágjuk cikkekre, és tálalás előtt keverjük el Maldon sóval és olívaolajjal.
- A ropogós szalonnához melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a szalonnát sütőpapírra, majd tegyünk a tetejére is papírt. Így süssünk 6-8 percen keresztül, amíg ropogós nem lesz.
- A nyúlgerinceket pirítsuk körben egy serpenyőben. Adjunk hozzá vajat is, pirítsuk körbe azzal is. Kenjük be a mártással, majd pirítsuk ezzel is, amíg enyhén ragacsos nem lesz. Akkor távolítsuk el a serpenyőből és forgassuk meg a zabban.
- Tálaláskor a vízitormapürét pöttyözzük körbe a tányéron a mustáros majonézzel. Tegyük a tányérra céklát és cékla remuládot. Majd helyezzük el rajta a nyulat és a ropogós szalonnát.
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1210
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Az ételművész (Adam Jones)
5 recept
Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com