Nyúlcomb
Leírás
A nyúl kistestű fürge emlősállat. Fehér húsának zsírtartalma meglehetősen alacsony, fehérjében pedig gazdag. A nyúl combja az állat legtöbb húst adó része. Mivel zsírszöveteket alig tartalmaz, ezért kissé száraz, amin néhány órás pácolással, vagy jól megválasztott sütési eljárással segíthetünk. Íze karakteres, vadételekhez kitűnő alapanyag. A sült nyúlcombhoz jól illik a fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, zsálya, a vörös- és fehér borok egyaránt.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Nyúlcomb
fehérjetartalom
20.05 g
zsírtartalom
57004.24 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.82 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
213 mg
Nátrium
41 mg
Magnézium
19 mg
Kalcium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.5 g
Niacin - B3 vitamin
7.27 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.8 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.15 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.05 g
Zsír
telített zsírsav
1.66 g
egyszeresen telített zsírsav
1.5 g
többszörösen telített zsírsav
1.08 g
koleszterin
57 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
1.57 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
213 mg
Nátrium
41 mg
Cink
1.57 mg
Réz
0.145 mg
Mangán
0.026 mg
Szelén
23.7 µg
szénhidrát
víz
72.82 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.1 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.15 mg
Niacin - B3 vitamin
7.27 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.8 mg
Folát
8 µg
B12 vitamin
7.16 µg
B6 vitamin
0.5 g