Párolt-sült nyúl rozmaringgal és kakukkfűvel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
534
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1601
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
534
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.6 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2743.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1770 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 809.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 57 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1601
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
- A combokat jól besózzuk, borsozzuk, és megöntözzük pár kanállal a citromléből.
- Vágódeszkán apróra daraboljuk a rozmaring-, és kakukkfűleveleket, majd a húsokat jól beleforgatjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeveréssel).
- Levehető nyelű nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fűszeres húsokat nagy lángon, kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Félidőben megfordítjuk a combokat, majd megszórjuk a citromhéjjal, rámorzsolunk kb. egy evőkanálnyi vajat, és az utolsó egy percben beletesszük a zúzott fokhagymát.
- Ráöntjük a fehérbort, és 1-2 percig hagyjuk vele sercegni a tűzön, majd a forró sütőben sütjük készre, 10-15 perc alatt.
- Mikor kivesszük a sütőből, rámorzsolunk még egy evőkanálnyi vajat, és kicsit összerázzuk a boros szafttal.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 39561
- Feltöltés dátuma: 2009. december 20.
Ajánló
Hasábburgonyával és sült lilahagymával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Az ünnepekre keresgélek már pár hete finom recepteket, így kedvencem - Jamie - oldalát is újra górcső alá vettem. Ekkor bukkantam erre a nyuszis fogásra, és gondoltam, épp itt az ideje valami ilyen (nekünk szokatlanabb) finomságot is kipróbálnom.