Vadnyúl vörösboros mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
200g nyúlcomb272 kcal
A pácléhez
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
A sütéshez, pároláshoz
-
71 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
400g nyúlcomb544 kcal
A pácléhez
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
A sütéshez, pároláshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1351
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
27.8g nyúlcomb38 kcal
A pácléhez
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
11.1g zeller4 kcal
-
34.7g száraz vörösbor28 kcal
A sütéshez, pároláshoz
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
13.9g zöldség alaplé1 kcal
-
1.4g lekvár/ dzsem4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1237.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 478.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3000 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2474.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 956.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5999 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
1351
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A pácléhez
-
1 db szegfűszeg
-
1 db babérlevél
-
1 db csillagánizs
-
1 szál kakukkfű
-
0.5 l száraz vörösbor
A sütéshez, pároláshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
200 ml zöldség alaplé
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
0.5 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A húst leöblítjük, éles késsel megtisztítjuk a hártyáitól, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Körészórjuk a pácléhez szükséges fűszereket és zöldségeket, majd felöntjük vörösborral. Hűtőbe tesszük, és kb. 1-2 napig pácoljuk, közben néha összerázogatjuk.
- A húst kiszedjük a pácléből, szárazra töröljük. A páclevet leszűrjük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst megpirítjuk a forró olajon, majd kivesszük. A megmaradt olajban megpirítjuk a leszűrt zöldségeket és fűszereket. Felöntjük páclével, felfőzzük, majd a húst visszatesszük. Öntünk hozzá még annyi páclével elvegyített levest, hogy a húst kb.félig ellepje.
- Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, ez kb. 90-120 perc. Közben forgassuk meg a húst, és ha szükséges, öntsünk még hozzá folyadékot.
- A vajat keverjük el a liszttel. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. A főzőlevet passzírozzuk át, tegyük vissza a serpenyőbe, főzzük fel, ha szükséges, végül a vajas-liszttel sűrítjük.
- Sóval, borssal és vörösáfonya lekvárral ízesítjük.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19418
- Feltöltés dátuma: 2009. december 11.
Ajánló
Burgonyagombóccal, párolt vöröskáposztával tálaltam. A mártást ízesíthetjük evőkanálnyi créme fraîche-sel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A nyúlcomb a gerinccel együtt volt, azt eltávolítottam a combról, és a comb alsó részét is levágtam. Ezekből, leveszöldséggel és fűszerekkel főztem egy alaplevet, amit a pároláshoz használtam fel.