Rozmaringos-kakukkfüves nyúlcombok
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúlcomb pácolásához
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g író100 kcal
A sütéshez
A szószhoz
Összesen
582
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúlcomb pácolásához
-
1000g nyúlcomb1360 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g író400 kcal
A sütéshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
Összesen
2331
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúlcomb pácolásához
-
42g nyúlcomb57 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
42g író17 kcal
A sütéshez
A szószhoz
Összesen
99
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1934.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 421.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
582
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.3 g
Zsír
-
Összesen 124.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7737.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 1358 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 3062 mg
-
Nátrium 2700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1684.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 74 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
2331
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A nyúlcomb pácolásához
-
1 kg nyúlcomb
-
10 szem bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
1 szál kakukkfű
-
2 db babérlevél
-
1000 ml író
A sütéshez
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A szószhoz
Elkészítés
A nyúlcomb pácolásához
- A húst lemossuk, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Körészórjuk a pácléhez szükséges fűszereket és hagymákat, majd felöntjük az íróval. Hűtőbe tesszük, és kb. 1 napig pácoljuk, közben összerázogatjuk.
- A húst kiszedjük a pácléből, langyos vízzel lemossuk, és szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páclevet leszűrjük.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst megpirítjuk a forró olajban, hozzáadjuk a leszűrt zöldségeket és fűszereket, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáöntünk egy kevés levest, lefedjük, és lassú tűzön pároljuk, amíg megpuhul, közben, ha szükséges, öntünk hozzá levest.
- Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a pecsenyeléből, és tartsuk melegen.
- A pecsenyelevet öntsük fel a maradék levessel, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, keverjünk hozzá 2-3 ek hideg vajat.
- A szószt tálaljuk a húshoz.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 28632
- Feltöltés dátuma: 2009. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A szószt ízesíthetjük tejföllel vagy mustárral is.