Tárcsán sült húsok és zöldségek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húsokhoz
-
150g sertéstarja279 kcal
-
125g sör54 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g nyúlcomb272 kcal
-
200g debreceni kolbász504 kcal
-
4g méz11 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g majoranna1 kcal
A zöldségekhez
Összesen
2020
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húsokhoz
-
600g sertéstarja1116 kcal
-
500g sör215 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g nyúlcomb1088 kcal
-
800g debreceni kolbász2016 kcal
-
14g méz43 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1g majoranna3 kcal
A zöldségekhez
Összesen
8073
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húsokhoz
-
10.5g sertéstarja20 kcal
-
8.7g sör4 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g nyúlcomb19 kcal
-
35 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
1.7g fehérbor1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A zöldségekhez
Összesen
142
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.1 g
Zsír
-
Összesen 136.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5890.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 4321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 954.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1019 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2058 micro
Összesen
2020
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 444.5 g
Zsír
-
Összesen 545.5 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1003 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23561 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 749 mg
-
Foszfor 4472 mg
-
Nátrium 17282 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 3818.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 577 mg
-
D vitamin: 275 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 4075 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8234 micro
Összesen
8073
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A húsokhoz
-
60 dkg sertéstarja
-
5 dl sör
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 dkg nyúlcomb
-
80 dkg debreceni kolbász
-
2 teáskanál méz
-
2 tk mustár
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl fehérbor
-
1 kk majoranna
A zöldségekhez
Elkészítés
A húsokhoz
- Előző nap: A sertéstarját megpaskoljuk, egy tálba tesszük a karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és ráöntjük a sört... Mehet a hűtőbe.
- A húst sütés előtt 3 órával kivesszük a hűtőből, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.
- A nyúlcombokat mézes-mustáros pácba tesszük, és ráöntjük a fehérbort. Szintén a hűtőbe kerül a keresztbe bevagdosott debrecenivel együtt.
- Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből.
- Másnap, ha szép az idő fogjuk a tárcsánkat (ami előző életében a földet művelte, és kis átalakítással lett a szabadtéri bulik aktív résztvevője), beletesszük a zsiradékokat és alágyújtunk (tüzelhetünk fával vagy PB palackról gázrózsával). Amikor a zsír felforrósodik, mintha serpenyőben sütnénk, akkor mehet bele a megtisztított, hasábokra vágott, lecsepegtetett burgonya.
- A zöldségeket alaposan megmossuk, csepegtetjük, konyharuhán szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük grill fűszerkeverékkel.
- A felszeletelt szalonnát a tárcsa szélére körberakjuk, így a belőle kiolvadt zsír majd a húsra folyik. A tarjaszeleteket belemártogatjuk a forró zsírba, és kihúzzuk a tárcsa oldalára, így teszünk a nyúlcombokkal és a debrecenivel is. Időnként mártogatunk, fordítunk. Lassan, türelmesen sütjük készre, nehogy a húsok megégjenek, vagy ne süljenek át.
- A zöldségdarabokat fűszeres olajjal megkenjük, és a tárcsa szélére tesszük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért többször megforgatjuk. Néha olajos ecsettelkenegetjük.
- A burgonyát ha megsült kiszedjük, és nyerssel pótoljuk, vigyázva, nehogy ránk fröccsenjen a forró zsír!!! A sült krumplira fűszersót szórunk és lefedjük.
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 75900
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Ajánló
Amikor a húsok, zöldségek és a a burgonya elkészült, együtt kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Itt a tavasz, jön a nyár. A kerti parti újra vár. Hívjunk hozzánk sok jó rokont, Gyújtsuk be a paraszt wok-ot. (kín rím, de igaz)