r
Nosalty Logó

Nyúl vadas gombával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nyúl vadas gombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

620
Kalória
57.3g
Fehérje
31g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
546.6g
Víz
186.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8920.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    4436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3346 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29586 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 2480 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba feltesszük főni a húst a zöldségekkel, fűszerekkel, vöröshagymával. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi.
  2. Egy óra múlva megszurkáljuk a hússzeleteket, ha megpuhult, kiszedjük egy tálra. Ilyenkor kidobjuk a vöröshagymát és a borókabogyót. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. A tejfölt kikeverjük a mustárral és a liszttel, majd 2 merőkanál zöldséges lével. Az egészet beleöntjük a fazékba szűrő felett, így nem csomósodik össze.
  4. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, majd visszarakjuk a hússzeleteket. Még 20 percig főzzük.
  5. Ha túl sűrű, tejjel lazíthatjuk. Ha híg, még rakhatunk bele lisztet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Nagyon szeretem a vadast és a gombát is. A nyúlhúst előtte egy éjszakára bepácolhatjuk vadpáccal, pár gerezd fokhagymával, kevés tejjel felöntjük, és megsózzuk. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!