Nyúl tárkonyos mustármártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g nyúlcomb408 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
571
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g nyúlcomb816 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
1143
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
61g nyúlcomb83 kcal
-
2.8g salottahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
10.2g fehérbor8 kcal
-
12.7g zöldség alaplé1 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
115
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1457 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 321.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
571
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2914.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 643 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1143
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
600 g nyúlcomb
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 ek mustár
-
100 ml fehérbor
-
125 ml zöldség alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor tárkony
Elkészítés
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd a forró olajban körben megpirítjuk, kivesszük, és 1 ek mustárral bekenjük.
- A visszamaradt pecsenyezsírban a kétféle hagymát megdinszteljük, felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a levest, felfőzzük, a húst belehelyezzük, és kb. 60-75 perc alatt puhára főzzük.
- A húst kivesszük, melegen tartjuk. A mártáshoz adjuk a tejszínt és a maradék mustárt, további 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik, majd botmixerrel pürésítjük.
- A mártás újra felforrósítjuk, megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21097
- Feltöltés dátuma: 2015. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy ízletes húsétel. Tálalhatjuk tésztával, zsemlegombóccal, burgonya rösztivel…