Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
618
Kalória
32.4g
Fehérje
17.9g
Szénhidrátok
46.2g
Zsír
194.8g
Víz
85.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
889mg
Cukor
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
618
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2468
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 194.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
618
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 184.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2690.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 779 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
2468
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
193
kcal
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeverésen. A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
- A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
- Az újburgonyát megmossuk és (egy tiszta szivacs segítségével) ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire.
- A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 35 perc
Bár Európában hazánk a legnagyobb nyúlhús-exportőr, a hazai nyúlfogyasztás minimális. Bevallom, én is sokáig idegenkedtem tőle. Ha valaki kedvet érez, íme egy elkészítési ötlet.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!