Borjúsült
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
392
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g borjúhús1170 kcal
-
300g levescsont0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1566
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
48.6g borjúhús57 kcal
-
14.6g levescsont0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
2.1g citrom0 kcal
-
24.3g alaplé2 kcal
-
0.5g fehérbor0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Összesen
75
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 228.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1479 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
392
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 211.7 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5046.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2256 mg
-
Nátrium 2284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 914.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5916 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1566
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1 kg borjúhús
-
30 dkg levescsont
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
0.3 db citrom
-
500 ml alaplé
-
10 ml fehérbor
-
10 g vaj
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra töröljük.
- A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával.
- A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús minden oldalát átsütjük.
- Felöntjük kb. ¼ l forró húslevessel, hozzaádjuk a citromszeletet.
- Majd 130 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc múlva a sütőt 160 fokra állítjuk és további 60-60 percig sütjük.
- Szükség szerint öntsünk hozzá levest, és a sültet gyakran locsolgassuk a szafttal.
- Félidőben a húst megfordítjuk.
- Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból és melegentartjuk.
- A csontokat is kivesszük és eldobjuk.
- A sült szaftot felöntjük a maradék levessel és átpaszírozzuk, borral ízesítjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd a hideg vajat hozzákeverjük.
- A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 55815
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
Tálalhatjuk galuskával, rizzsel, tésztával, burgonyapürével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Vásároltam egy szép darab borjúhúst és ez lett belőle.