Nem az eredeti ír gulyás
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alapléhez
-
100g levescsont0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
500g víz0 kcal
A gulyáshoz
-
3g repceolaj29 kcal
-
167g bárányhús445 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
117g káposzta23 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
500g alaplé35 kcal
Összesen
794
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alapléhez
-
600g levescsont0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3000g víz0 kcal
A gulyáshoz
-
20g repceolaj177 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
21g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
3000g alaplé210 kcal
Összesen
4767
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alapléhez
-
5.2g levescsont0 kcal
-
1.4g sárgarépa1 kcal
-
1.6g fehérrépa1 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g zeller0 kcal
-
2.1g karalábé0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g paprika0 kcal
-
0.9g paradicsom0 kcal
-
25.9g víz0 kcal
A gulyáshoz
-
0.2g repceolaj2 kcal
-
8.6g bárányhús23 kcal
-
12.9g burgonya7 kcal
-
0.8g lilahagyma0 kcal
-
2.1g sárgarépa1 kcal
-
1.6g fehérrépa1 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
6g káposzta1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25.9g alaplé2 kcal
Összesen
40
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4121.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 3189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1056.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2114 micro
-
β-karotin 5826 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
794
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24728.4 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 889 mg
-
Foszfor 3172 mg
-
Nátrium 19134 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.1 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 6340.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3481 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 848 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1138 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12681 micro
-
β-karotin 34958 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 6610 micro
Összesen
4767
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
Az alapléhez
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
1 db karalábé
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál rozmaring
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
3 l víz
A gulyáshoz
Elkészítés
Az alapléhez
- Először elkészítjük az alaplevet. A csontot felrakjuk főni hideg vízben (kb. 2,5-3 l, elfelejtettem mérni), a habját leszedjük, belerakjuk a megpucolt zöldségeket, borsot, petrezselymet, meg a rozmaringot. Kis lángon főzzük 2 órát, leszűrjük.
- A húst 3 cm kockára vágjuk, a felhevített olajon 4 részletben megpirítjuk, egy nagy lábasba rakjuk a húst. A serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk) kevés alaplevet merünk, és feloldjuk az aljáról a lesült húslevet, ezt is beleöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott répákat, burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, a csokorba kötött petrezselymet meg rozmaringot egy zsineggel a lábas füléhez kötjük (így könnyebb majd kipecázni, amikor megfőtt a gulyás). Felöntjük az alaplével.
- Forró sütőbe rakjuk lefedve, és 1 órát sütjük. Egy óra elteltével hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, visszarakjuk még 1 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3527
- Feltöltés dátuma: 2012. december 04.
Ajánló
Ha valaki sűrűbbre szeretné, az utolsó fél órában fedő nélkül süsse.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Többször készítettem már ezt az ételt, de nem így, hanem lassú főzőben. Az egy elektromos edény, aminek nem az alja, hanem az oldala melegszik fel. Óriási segítség, akkor, ha valaki reggeltől-estig a munkahelyen van. Reggel csak bele van rakva az előző este előkészített alapanyag, és 8-10 óra alatt ez az edény elvégzi a többit. Most viszont volt időm vacakolni, hát megérte!