r
Nosalty Logó

Nem az eredeti ír gulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Nem az eredeti ír gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A gulyáshoz

Összesen 794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A gulyáshoz

Összesen 4767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A gulyáshoz

Összesen 40 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1056.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2114 micro
  • β-karotin
    5826 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24728.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    3172 mg
  • Nátrium
    19134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    6340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3481 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    848 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1138 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12681 micro
  • β-karotin
    34958 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    6610 micro
Összesen 4767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A gulyáshoz

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Először elkészítjük az alaplevet. A csontot felrakjuk főni hideg vízben (kb. 2,5-3 l, elfelejtettem mérni), a habját leszedjük, belerakjuk a megpucolt zöldségeket, borsot, petrezselymet, meg a rozmaringot. Kis lángon főzzük 2 órát, leszűrjük.
  2. A húst 3 cm kockára vágjuk, a felhevített olajon 4 részletben megpirítjuk, egy nagy lábasba rakjuk a húst. A serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk) kevés alaplevet merünk, és feloldjuk az aljáról a lesült húslevet, ezt is beleöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott répákat, burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, a csokorba kötött petrezselymet meg rozmaringot egy zsineggel a lábas füléhez kötjük (így könnyebb majd kipecázni, amikor megfőtt a gulyás). Felöntjük az alaplével.
  3. Forró sütőbe rakjuk lefedve, és 1 órát sütjük. Egy óra elteltével hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, visszarakjuk még 1 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3527
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Ajánló

Ha valaki sűrűbbre szeretné, az utolsó fél órában fedő nélkül süsse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször készítettem már ezt az ételt, de nem így, hanem lassú főzőben. Az egy elektromos edény, aminek nem az alja, hanem az oldala melegszik fel. Óriási segítség, akkor, ha valaki reggeltől-estig a munkahelyen van. Reggel csak bele van rakva az előző este előkészített alapanyag, és 8-10 óra alatt ez az edény elvégzi a többit.   Most viszont volt időm vacakolni, hát megérte!

Hozzávalók

Az alapléhez

A gulyáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...