r
Nosalty Logó

Cocido Madrileno

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Cocido Madrileno
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1655 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 689 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    414.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10458 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    4699 mg
  • Nátrium
    3467 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4065 micro
  • Kolin:
    1714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhapofát megtisztítjuk az inaktól. Sózzuk, borsozzuk, és 2 kanál olívaolajon mindkét oldalukat erős tűzön addig pirítjuk, míg kívülről megpirul, és tálba szedjük.
  2. A megmaradt kis olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezután egy cserépedénybe vagy vastag falú, nagyméretű lábasba visszahelyezzük a hagymát, bacont és a húst, babérlevelet.
  3. A zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ugyanígy járunk el a chorizo kolbásszal is. Mindent a fazékba teszünk, és felöntjük annyi alaplével, ami éppen ellepi a húst.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen addig főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Ekkor hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett csicseriborsó konzervet, a meghámozott, felkockázott burgonyát és egy konzervparadicsomot. Evvel még kb. 15 percig főzzük a ragut.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26x26
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7704
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cocido Madrileno
Évi néni 1830 recept

Nemrégiben jártunk Madridban, ahol nem igazán voltunk megelégedve a higiéniával, ezért nem ott kóstoltuk meg ezt az ételt, hanem itthon készítettem el, kedves barátaink látogatása alkalmával.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!